İhsan Özkaşıkçı İlkokulu'ndan 'dijital vatandaşlık ve medya okur yazarlığı' eTwinning projesi

Kovid-19 pandemisi nedeniyle dünya genelinde yaşanan kapanmalar dijital vatandaşlık kavramını önemini ortaya çıkardı. Bu kavram ile medya okur yazarlığı İhsan Özkaşıkçı İlkokulu ortaklığında yürütülen eTwinning projesine konu oldu.

İhsan Özkaşıkçı İlkokulu'ndan 'dijital vatandaşlık ve medya okur yazarlığı' eTwinning projesi

Konya'da öğretmenler Özkan Seyrek ve Seçil Gedik Doğaner'in medya okur yazarlığı ile dijital vatandaşlığa dikkat çekmek için hazırlanan 'Media Literacy with SAMR Model' adlı eTwinning projesi disiplinler arası teknoloji entegrasyonu ve SAMR eğitim modeli ile yürütüldü. İhsan Özkaşıkçı İlkokulu ile Konya'nın farklı ilçelerindeki bazı okullar ile Bulgaristan'ın ortaklığında yürütülen proje tamamlandı. 

Proje kapsamında uygulanan öğrenci anketleriyle dijitalleşen dünyada ve Kovid-19 salgını süresince  gündemde olan dijital vatandaşlık kavramıyla medya okur-yazarlığı bilincinin öğrenci ve velilerde geliştiği gözlendi.

Salgın süresince de çalışmalarını aksatmadan yürüttüklerini belirten İhsan Özkaşıkçı İlkokulu Müdürü Murat Mustafa Çekiç, teknolojik gelişmeler ve pandemi nedeniyle günümüzün önemli gündem maddelerinin işlendiği projeyi başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıkların belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.