Kırmızı kategorideki Konya'da öğrenciler seyreltilmiş sınıflarda ders başı yaptı

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tabloya göre kırmızı kategoride yer alan Konya'da, kontrollü normalleşme dönemi kapsamında okul öncesi, ilkokul ile 8'inci ve 12'nci sınıflarda bugün yüz yüze eğitim seyreltilmiş sınıflarda başladı.

Kırmızı kategorideki Konya'da öğrenciler seyreltilmiş sınıflarda ders başı yaptı

 

Konya'da koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir okullarından ayrı kalan öğrenciler bu sabah çalan zil ile ders başı yaptı.

Konya'nın vaka sayısına göre kırmızı listede bulunması nedeniyle sadece okul öncesi, ilkokullar, 8’inci ve 12’nci sınıflarda okuyan öğrenciler yüz yüze eğitime döndü. Kentte genel uygulamanın dışında sadece liselerde yüz yüze sınavlar yapılabilecek. Seyreltilmiş sınıflarda ders başı yapan öğrenciler, 30 dakika dersin ardından 10 dakikalık teneffüse çıkacak.

a2-001.jpg

Okula dönen Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlkokulu öğrencilerinden Ali Örs (10) “Arkadaşlarımı çok özledim, sarılamıyorum. Hasret gideremedim ama yüzlerini gördüm. Okulların açılması da çok güzel oldu. Bazı dersleri unutmuştuk tekrar hatırlayacağız” dedi. Tahir Duman (10) ise, “Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok özledim. Bazı şeyleri unutmuştum, tekrar öğreniyorum” diye konuştu.  

a3-001.jpg

Kayra Musap Turan (11) da “Okula dönmek çok güzel bir his, çok mutluyum. Arkadaşlarımı çok özledim” dedi.

a4-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.