Konya’da 23 Nisan coşkusu salona sığmadı
Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Selçuklu Kongre Merkezi’nde çocukların coşkusuna sahne oldu. Salonu dolduran minikler, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki olaylarda hayatını kaybedenleri de unutmadı.
18
Konya’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Anıt Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene katılan öğrenciler, öğretmenler ve protokol üyeleri milli bayramın gururunu hep birlikte yaşadı.
28
Kutlamalar daha sonra Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende öğrenciler şiirler okuyup hazırladıkları gösterileri sahneledi. Salon, çocukların sergilediği performanslarla bayram coşkusuna sahne oldu.
38
MURAT YİĞİT: UMUDUMUZ DİRİ VE YÜCEDİR
Törende konuşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 106’ncı yılını büyük gururla idrak ettiklerini belirterek, bu yıl 23 Nisan’ın buruk duygularla karşılandığını söyledi.
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan elim olaylara dikkat çeken Yiğit, hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için rahmet, yaralılar için şifa diledi.
Yiğit, “Yaşadığımız bu derin hüzün kadar geleceğe dair beslediğimiz umudumuz da diri ve yücedir. Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde yükselen okullarımız iyilik ve güzelliklerin yeşereceği sevgi bahçeleri olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
48
ÇOCUKLAR BAYRAMIN SAHİBİ OLDU
Kutlamalarda sahne alan öğrenciler, şiir dinletileri ve gösterileriyle programa renk kattı. Bayraklarla süslenen salonda çocukların heyecanı, aileler ve davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.
58
Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan’ın anlamına uygun şekilde düzenlenen programda, çocukların mutluluğu ve heyecanı dikkat çekti.
68
Programa Konya Valisi İbrahim Akın, protokol mensupları, askeri erkan, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
78
Konya’da gün boyu süren etkinliklerde hem milli egemenliğin önemi vurgulandı hem de çocuklara armağan edilen bu özel gün coşkuyla kutlandı.
88
Kentte 23 Nisan, bu yıl da gurur, umut ve birlik mesajlarıyla hafızalarda yer aldı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.