Konya’nın tek kız LGS Türkiye şampiyonu Karatay’dan çıktı
2026 LGS’de Konya genelinde 17 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Şampiyonlar arasında yer alan tek kız öğrenci ise Karatay Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Berra Yılmaz oldu.
2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Konya’dan 17 öğrenci, soruların tamamına doğru cevap vererek 500 tam puan aldı ve Türkiye birincileri arasına girdi. Türkiye birinciliğine ulaşan 17 öğrenci Akşehir, Ereğli, Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerindeki okullarda eğitim görüyor.
Listede yer alan 17 öğrenci arasında tek kız öğrenci olan Berra Yılmaz’ın başarısı ise dikkat çekti.
KONYA’NIN TEK KIZ LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Karatay Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Berra Yılmaz, LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı. Berra Yılmaz, Konya’da 500 tam puana ulaşan 17 öğrenci arasındaki tek kız öğrenci oldu.
Sedat Gündüz’ün müdürlüğünü yaptığı okul yönetimi, Berra Yılmaz’ın başarısını “LGS’de Gelenekselleşen Başarı” başlığıyla duyurdu.
OKULDAN BERRA YILMAZ’A TEBRİK
Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İmam Hatip Ortaokulu tarafından yapılan açıklamada, okulun LGS’de bir kez daha Türkiye birincisi çıkardığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“Bu olağanüstü başarıya imza atan, 500 tam puan ile Türkiye Birincisi olan öğrencimiz Berra Yılmaz’ı ve değerli ailesini tebrik ederiz.”
Açıklamada, LGS’de üstün başarı gösteren diğer öğrenciler de kutlanırken, başarının elde edilmesinde emeği bulunan öğretmenlere ve öğrencilere destek veren velilere teşekkür edildi.

KONYA’DA 17 ÖĞRENCİ 500 TAM PUAN ALDI
Konya genelinde 2026 LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren öğrenciler şöyle:
- Mehmet Gülcü – Akşehir
- Tolgahan Yüksel – Akşehir
- Ege Makas – Akşehir
- Salih Günaydın – Ereğli
- Mahmut Yıldırım – Karatay
- Berra Yılmaz – Karatay
- Muhsin Efe Çoklar – Meram
- Osman Efe Önal – Meram
- Miraç Erdoğan – Selçuklu
- Tarık Mirza Bişgin – Selçuklu
- Ali Efe İyanlar – Selçuklu
- Tuna Önel – Selçuklu
- Mücteba Yusuf Altunsoy – Selçuklu
- İbrahim Mert Bağcı – Selçuklu
- Mehmet İhsan Uçar – Selçuklu
- Yusuf Emir Yıldırım – Selçuklu
- Kayra Berk Gülşen – Selçuklu
EN FAZLA ŞAMPİYON SELÇUKLU’DAN ÇIKTI
İlçelere göre dağılımda Selçuklu 9 öğrenciyle ilk sırada yer aldı. Akşehir’den 3, Karatay ve Meram’dan 2’şer, Ereğli’den ise 1 öğrenci 500 tam puan aldı.
Berra Yılmaz ise 17 Türkiye birincisi arasında yer alan tek kız öğrenci olarak Konya’nın gurur tablosunda dikkat çeken isimlerden biri oldu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.