Konya’nın yeni Milli Eğitim Müdürü göreve başladı! İlk mesajı bu oldu

Seyit Ali Büyük’ün yerine Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Murat Yiğit görevine başladı. Yiğit, ilk mesajını da verdi.

Konya’nın yeni Milli Eğitim Müdürü göreve başladı! İlk mesajı bu oldu

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kararıyla Samsun İl Milli Eğitim Müdürü iken Konya’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen Murat Yiğit, bugün yeni görevine başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’i kurum girişinde müdürlük yönetici ve personel karşıladı.

konyanin-yeni-milli-egitim-muduru-goreve-basladi-ilk-mesaji-bu-oldu.jpg

KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MURAT YİĞİT’İN İLK MESAJI

Murat Yiğit’in Konya ve eğitime dair ilk mesajı şöyle:  

“Eğitim ve kültür şehri olma unvanını her daim üzerinde taşımış, tarihimizin en kadim şehirlerinden biri olan Konya’mıza İl Milli Eğitim Müdürü olarak hizmet etmek üzere göreve başlamış bulunuyorum.

Hz. Mevlana, Şems-i Tebrizî, Sadrettin Konevî,  Nasrettin Hoca ve daha nice önemli isme kucak açmış, Selçuklu payitahtı olan bu şehirde eğitim öğretimi daha ilerilere taşımanın gayreti içerisinde olacağımızı belirtmek isterim.

Hoşgörü ve ilmin şehrin kimliğini inşa ettiği Konya’da, Hz. Mevlana’nın pergel metaforunda olduğu gibi bir ayağı kendi medeniyetimizde sabit, diğer ayağı ile tüm dünyayı tanıyan bir neslin yetişmesi, en büyük gayemiz olacaktır.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Bir başkent, daima başkenttir.” sözünde de saklı olan o hakikatten yola çıkarak Konya’nın kültürel ve tarihsel misyonuna yakışan bir anlayış içerisinde bu kadim şehre hizmet etmeyi hedefliyoruz.

Nitekim ilmin en derin, sanatın da en zarif örneklerini bağrında diri bir şekilde yaşatan Konya’mız, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ülkemizi ve gönül coğrafyamızı yüceltecek çok büyük değerler yetiştirecektir.

Konya’da nice güzel eğitim çalışması ve projelerin altına imza atan, kendini en iyi şekilde yetiştirmiş, millet ve memleketine faydalı olmayı en ulvî vazife bilmiş meslektaşlarımla daha büyük işler başaracağımıza inanıyorum.

Tarihimizden aldığımız güç ve sorumluluk duygusu içerisinde şehrimizin eğitimine, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimizle birlik ve beraberlik ruhu içerisinde katkı sunacağız. Eğitimin adına gösterilen en küçük gayretin geleceğe atılan büyük bir adım olduğu bilinciyle vazifemizi yerine getireceğiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde öncelikle şahsıma bu önemli vazifeyi tevdi eden Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’e şükranlarımı arz ediyorum.

3 yılı aşkın bir süredir Konya’da İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Seyit Ali Büyük’e yaptığı önemli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor; Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinin hayırlı olması temennisinde bulunuyorum.

Yeni görevimizin şahsım ve Konya’mızın eğitim camiası adına hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.