KPSS 6506, 3248, 6551, 4269, 3004 nitelik kodu nedir?

Adaylar, başvuru yaptıkları kadronun nitelik kodlarını dikkatlice incelemeli ve bu kodlara sahip olup olmadıklarını kontrol etmelidirler. Peki KPSS 2117, 4449, 3253, 3254, 7302 nitelik kodu nedir?

KPSS 6506, 3248, 6551, 4269, 3004 nitelik kodu nedir?

KPSS nitelik kodları, kamu kurum ve kuruluşlarının personel alımlarında adayların başvurularını değerlendirmek için kullanılan kodlardır. Bu kodlar, adayların eğitim düzeyi, mezun olduğu bölüm, sahip olduğu sertifikalar ve diğer özel nitelikleri ifade eder.

KPSS NİTELİK KOD ÖRNEKLERİ

KPSS nitelik kodlarının bazı örnekleri şunlardır:

2117: İlköğretim Mezunları İçin Büro Personeli

4449: Lisans Mezunları İçin Büro Personeli

3253: İlköğretim Mezunları İçin Teknisyen

3254: Lisans Mezunları İçin Teknisyen

7302: Özel ehliyet

KPSS nitelik kodları, üç bölümden oluşur:

İlk iki basamak, adayların eğitim düzeyini ifade eder.

01: İlköğretim

02: Ortaöğretim

03: Ön lisans

04: Lisans

Üçüncü basamak, adayların mezun olduğu bölümü ifade eder.

Dördüncü basamak, adayların sahip olduğu sertifikalar veya diğer özel nitelikleri ifade eder.

2117 NİTELİK KODU NEDİR?

Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dalları, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı - Beslenme ve Ev Yönetimi Dalı, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı - Ev Ekonomisi Dalı veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı - Turizm / Otelcilik ve Turizm Dalından mezun olmak.

4449 NİTELİK KODU NEDİR?

Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi, Gayrimenkul ve Varlık Değerlendirme veya Gayrimenkul ve Varlık Değerleme lisans programlarının birinden mezun olmak

3253 NİTELİK KODU NEDİR?

3253: Bilgi İşlem, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar Operatörlüğü ve Teknikerliği, Bilgisayar önlisans programlarının birinden mezun olmak

3254 NİTELİK KODU NEDİR?

3254: Bilgi Yönetimi, Bilgi Yönetimi (İnternet), Bilişim-Yönetim önlisans programlarının birinden mezun olmak

7302 NİTELİK KODU NEDİR?

Başvurma Özel Şartları - Şoför

KPSS NİTELİK KODLARI HANGİ AMAÇ İÇİN KULLANILIR?

Adayları, başvuru yaptıkları kadrolara uygunluk açısından değerlendirmek için: KPSS nitelik kodları, adayların eğitim düzeyi ve mezun olduğu bölüme göre, başvuru yaptıkları kadrolara uygun olup olmadıklarını belirlemeye yardımcı olur.

Örneğin, "KPSS 2117 nitelik kodu," "İlköğretim Mezunları İçin Büro Personeli" kadroları için gerekli olan nitelik kodudur. Bu kodu taşıyan adaylar, ilköğretim mezunu olarak büro personeli kadrolarına başvuru yapabilirler.

Adayları, başvuru yaptıkları kadrolara özel nitelikler açısından değerlendirmek için: KPSS nitelik kodları, adayların sahip olduğu sertifikalar veya diğer özel niteliklere göre, başvuru yaptıkları kadrolara uygun olup olmadıklarını belirlemeye yardımcı olur.

Örneğin, "KPSS 7302 nitelik kodu," "Özel ehliyet" gerektiren kadrolar için gerekli olan nitelik kodudur. Bu kodu taşıyan adaylar, özel ehliyet sahibi olarak şoför, zabıta gibi kadrolara başvuru yapabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.