MEB açıkladı: Okullarda yaz tatili süresi kısalacak mı?

"Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatili süresinin 20 gün kadar kısaltılacağını açıkladı." başlıklı haber bugün bir çok haber sitesi ve sosyal medyada yer aldı. Bakan Yusuf Tekin'in ağzından yazılan habere jet yalanlama geldi.

MEB açıkladı: Okullarda yaz tatili süresi kısalacak mı?

Bugün bazı sosyal medya hesapları ve internet haber sitelerinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaz tatili süresini 20 gün kısaltacağıyla ilgili haberlere yer verildi. Bakan Yusuf Tekin'in ağzından yazılan haberlerde bu yıl için tatil süresinde bir değişiklik yapılmayacağı ifadesi de yer aldı.

"YAZ TATİLİ KISALACAK" İDDİALARINA JET YALANLAMA

Bu iddialara Milli Eğitim Bakanlığından anında yalanlama geldi. Bakanlık, yaz tatili süresinin 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren 20 gün kadar kısaltılacağına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Konuya dair yapılan açıklamada, bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında haberlerin dolaştığı belirtilerek, böyle bir kararın veya açıklamalarının olmadığı, haberlerin gerçeği yansıtmadığı aktarıldı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullar 9 Eylül 2024 tarihinde yeni eğitim dönemine başlayacak. Birinci dönem 17 Ocak tarihinde sona erecek.

meb-acikladi-okullarda-yaz-tatili-suresi-kisalacak-mi.jpeg

2024-2025 ARA TATİL NE ZAMAN?

Öğrenciler 2024-2024 eğitim öğretim yılında birinci ara tatilini 11-15 Kasım tarihinde yapacak. Ara tatiller hafta sonu ile birlikte toplam 9 gün sürecek.

Birinci dönemin sona ermesiyle yarıyıl tatili veya sömestr tatili olarak da bilinen tatil başlayacak. Yarıyıl tatili 20 Ocak - 31 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

İkinci dönem 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak, öğrenciler ikinci dönem ara tatilini ise 31 Mart - 4 Nisan 2024 tarihleri arasında yapacak.

Okullarda 2025 yaz tatili 20 Haziran’da başlayacak.

meb-acikladi-okullarda-yaz-tatili-suresi-kisalacak-mi.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum