Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavı başvurusu (İOKBS) 2023

3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ayrıntıları belli oldu. İşte MEB bursluluk sınavı başvurusu 2023 ayrıntıları ve başvuru kılavuzu.

Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavı başvurusu (İOKBS) 2023

Millî Eğitim Bakanlığınca 30 bini deprem bölgesine olmak üzere bu yıl 100 bin kontenjan ayrılan bursluluk sınavı için başvurular başladı.

Millî Eğitim Bakanlığınca yayımlanan kılavuzda resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5', 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU 2023

OKBS sınavı için başvurular 29 Mayıs-16 Haziran tarihleri arasında alınacak. Başvuru işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı internet adresi ve e-Okul üzerinden yapılabilecek.

MEB BURSLULUK SINAVI (İOKBS) BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN

milli-egitim-bakanligi-bursluluk-sinavi-basvurusu-iokbs-2023.jpg

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 2022-2023 öğretim yılında birinci dönemde uygulanan öğretim programları esas alınarak düzenlenecek. Sınavda ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir farklılık olmazken sınavda tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

Bu yıl 70 binden 100 bine çıkarılan kontenjanın 30 bin burs kapasitesi de deprem bölgesine ayrılacak.

Ayrıca kılavuzda, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle ilgili alınacak sınav tedbir hizmetlerine detaylı yer verilirken kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce Milli Eğitim Bakanlığı internet adresinden alınacak.

Sınav, 3 Eylül 2023 Pazar günü Türkiye saatiyle 10.00'da başlayacak.

Sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı internet adresinden ilan edilecek.

MEB BURSLULUK SINAVI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

milli-egitim-bakanligi-bursluluk-sinavi-basvurusu-iokbs-2023.webp

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazar / Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.