Selçuklu’da binlerce öğrenci için yeni dönem! Başkan öğrencilere seslendi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 14 Eylül’de başlayacak 2026-2027 eğitim öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda öğrenci ve öğretmenlerin yeni dönem heyecanını paylaştı.

Selçuklu’da binlerce öğrenci için yeni dönem! Başkan öğrencilere seslendi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 14 Eylül’de başlayacak 2026-2027 eğitim öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yeni eğitim döneminin öğrenci, öğretmen ve veliler için hayırlı olmasını dileyen Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi olarak çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif gelişimlerine de katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

“BAŞARILARLA DOLU BİR DÖNEMİN İLK ADIMI OLSUN”

Çocukların yeniden okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmasının heyecanını yaşadıklarını ifade eden Pekyatırmacı, “Bu anlamlı başlangıcın, başarılarla dolu bir dönemin ilk adımı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Çocukların en iyi şartlarda eğitim alması ve geleceğe güçlü şekilde hazırlanması için herkese önemli görevler düştüğünü vurgulayan Pekyatırmacı, belediyenin eğitim alanındaki çalışmalarının süreceğini kaydetti.

SELÇUKLU’DAKİ EĞİTİM YATIRIMLARINI SIRALADI

Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi tarafından Türkiye’nin en kapsamlı Güzel Sanatlar Lisesi ile Konya Spor ve Selçuklu Fen liselerine kapalı spor salonlarının kazandırıldığını belirtti.

Sille Tabiat Okulu, Selçuklu Gelişim ve Teknoloji Akademisi, Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi, Trafik Eğitim Parkı, Hatice Hatun Çocuk Mektebi ve Selçuklu Belediyesi KOP Çocuk Kütüphanesi gibi okul dışı öğrenme ortamlarının da çocuk ve gençlere hizmet verdiğini aktardı.

Pekyatırmacı, yapımı yeni eğitim dönemine yetiştirilen Yazır Külliyesi Hediye Mustafa Ünal Çocuk Mektebi’nin de bu eğitim döneminde öğrencilerle buluşacağını ifade etti.

“HEDEFİMİZ GELECEĞE YÖN VERECEK NESİLLER”

Eğitim çalışmalarındaki temel hedeflerine değinen Pekyatırmacı, “Bizim en büyük hedefimiz; özgüvenli, milli ve manevi değerlerine bağlı, araştıran, üreten, düşünen ve geleceğe yön verecek nesillerin yetişmesine katkı sağlamak” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlere emek ve fedakarlıkları için teşekkür eden Pekyatırmacı, 2026-2027 eğitim öğretim yılının Türkiye’ye, Konya’ya ve Selçuklu’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.