Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu 2022-2023

Vakıflar Genel Müdürlüğü ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yeni eğitim öğretim döneminde burs vereceğini duyurdu. Peki burs miktarı ne kadar, başvurular nasıl yapılacak? İşte başvuru linki ve ayrıntılar.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu 2022-2023

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere üç farklı başlık altında burs verilecek. Bunların ilk aşaması olan ortaöğrenim burs başvuruları bugün itibariyle başladı.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSU NE KADAR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.

Eğitim Yardımı almaya hak kazanan öğrencilere eğitim yardımı aldıkları süreler içerisinde her eğitim döneminde 9 ay süreyle 200,00 TL eğitim yardımı yapılmaktadır.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilecek bursa başvurmak isteyen öğrenci ve veliler, aşağıdaki linkten başvurularını yapabilecekler.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.