YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Üniversite sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? YKS 2023 yerleştirme sonucunda son durum.

YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları araştırmaları kayıt tarihinin yaklaşması nedeniyle artış gösterdi. Herhangi bir üniversiteye yerleşip yerleşemeyeceklerini merak eden üniversite adayları, YKS tercih sonuç duyurusu için sık sık ÖSYM duyurular ekranını ziyaret ediyor. Üniversite kayıt tarihleri YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin ipucu veriyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YKS tercihleri geçtiğimiz yıl 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında alınmış, sonuçlar 15 Ağustos 2023 tarihinde ilan edilmişti. Üniversite kayıt tarihinin yaklaşması nedeniyle tercih sonuçlarının en geç ağustos ayının üçüncü haftasında ilan edilmesi bekleniyor.

YKS TERCİH SONUCU NASIL ÖĞRENİLECEK?

Tercihlerin değerlendirilmesi ardından adaylar, bireysel sonuçlarının T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

Üniversite kayıt takvimi geçtiğimiz günlerde paylaşılmıştı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.