4 Adımda Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurulumu

Ücretsiz e-ticaret sitesi kurulumundan önce pazar büyüklüğünden ve online satış avantajlarından bahsedelim.

4 Adımda Ücretsiz E-Ticaret Sitesi Kurulumu

Ücretsiz e-ticaret sitesi kurulumundan önce pazar büyüklüğünden ve online satış avantajlarından bahsedelim. Alıcıya ve satıcıya sağladığı kolaylıklar sayesinde e-ticaret alışveriş alışkanlıklarını olumlu yönde değiştirmiştir. İnternet üzerinden yapılan bu ticaret şeklinde üretilen mal ve hizmetlere ait tanıtım, dağıtım, satış, ödeme gibi tüm aşamalar elektronik olarak gerçekleştirilir. Ülkemizde de pazar büyüklüğü her geçen gün biraz daha artmakta olup büyüme payı %50’ye yakındır.

İstatistiklere bakıldığında 1 yıl içerisinde ülkemizde online alışveriş yapan kişi sayısı 25 milyon civarında iken erkeklerin oranı kadınlara nazaran daha fazladır. Bu olanakları fırsata dönüştürmek için satıcıların ilk yapması gereken e-ticaret sitesi kurmaktır. Kurulum aşamasını daha ekonomik hale getirmek adına başlangıçta ücretsiz e-ticaret sitesi kurabilirsiniz. Site kurarken herhangi bir ücret ödemeyeceğiniz bu yöntemde kısa süre içerisinde satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz E-Ticaret Kurulum Adımları

Ücretsiz e-ticaret sitesi kurarken şu adımlara dikkat etmeniz gerekir:

1. E-Ticaret Sitesi Altyapı Seçimi

Kullanıcı deneyimi açısından büyük öneme sahip olan altyapı için müşteri destek ve raporlama sistemi, ürün envanter yönetim panelinin kullanışlılığı, online ödeme seçeneklerinin genişliği, arama motoru optimizasyonu uyumu, düzenleme ve tasarım seçeneklerinin zenginliği gibi detaylara önem vermelisiniz. Bu tür konularda bilginiz yoksa ücretsiz e-ticaret sitesi paketleri sizin için ideal olacaktır.

2. Ürün Tedariki

Tedarik zincirini doğru kurmak e-ticaretin olmazsa olmazlarındandır. Sorun yaşamadan satış yapabilmeyi sağlayan ürün tedariki konusu ile düzenli stok takibi yapmak gerekir. Ürün sayısı belli bir sınırın altına düştüğünde hemen tedarik edilmelidir.

ucretsiz-e-ticaret-kobisi.png

3. Kargo Seçenekleri

E-ticaret sitesi kurarken ürünlerin düzenli gönderimi için kargo firmaları ile anlaşma yapmalısınız. Lojistik kısmı online satış için kargo firmaları ile yürütülecektir. Bu nedenle şirketlerle özel olarak görüşme yapmanız gerekir.

4. Hedef Kitle Analizi

Site kurarken dikkat etmeniz gereken başlıca noktalardan biri hedef kitlenizdir. Pazarlama ve reklam çalışmalarında bu kitlenin beklentilerini karşılayacak düzenlemeler yapmanız satışlarınızı olumlu yönde etkileyecektir. Site kurarken tasarım detaylarınızı hedef kitleye uygun, anlaşılır ve kolay kullanılabilir şekilde seçmeniz faydalı olacaktır.

Bu gibi aşamaları en iyi şekilde tamamlamak için profesyonel ücretsiz e-ticaret sitesi paketlerini kullanabilirsiz. Kayıt aşaması ile hemen kullanabileceğiniz ücretsiz siteler için öncelikle güvenilir bir adres tercih etmeniz gerekir. Peki güvenilir adres neresi? Kobisi size tüm imkanları eksiksiz olarak sunacaktır. Kobisi’ye özel ücretsiz paketi kullanmaya başlamak için e-posta adresiniz, telefon numaranız ve isminizle birlikte hemen kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Üstelik kurulum sırasında kredi kartı bilgisi girmenize de gerek yoktur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.