Altın ve dövizdeki yükseliş devam edecek mi? Konya’da uzman isim uyardı

Yatırımcılar, son dönemde hem altına hem de dövize yöneliyorlar. Peki, altın ve dövizdeki yükseliş sürecek mi, yatırım noktasında nelere dikkat edilmeli? Ekonomist Erdal Özel vatandaşları uyardı.

Altın ve dövizdeki yükseliş devam edecek mi? Konya’da uzman isim uyardı

Yatırım yapmak isteyen vatandaşlar kademeli olarak yükselişini sürdüren ve alternatif varlık olan altın ve dövize talep gösteriyor.

Haber Dairesi muhabirine açıklamalarda bulunan Ekonomist Erdal Özel, altın ve döviz piyasalarındaki bu hareketliliğin devam edeceğini ifade etti.

altin-ve-dovizdeki-yukselis-devam-edecek-mi-konyada-uzman-isim-uyardi.jpeg

Özel, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de enflasyon ile mücadele devam ediyor. Merkez Bankası son faiz kararında sabit kalmayı tercih etti ve bununla birlikte altın ve dövizde hareketlilik yaşandı. Merkez Bankası güçlü bir faiz artırımı yapması sonucunda ülkenin resesyona yani ekonomik durgunluğa girme ihtimali ortaya çıkabilir. İhracat yapan firmaların baskısıyla birlikte kurda yukarı yönlü bir yükselişin olacağını düşünüyorum. Altın ve dövizin gidişatı noktasında Merkez Bankası’nın uygulayacağı faiz politikaları önem arz ediyor. Ben TL’nin dolar karşısında bir miktar değer kaybedeceğini düşünüyorum. Buna bağlı olarak gram altında yukarı yönlü bir hareket söz konusu. Sadece para politikalarına baktığımız zaman FED’in faizde indirim sürecine girmesiyle birlikte ONS altında da yukarı yönlü bir grafik bekliyoruz, buda son baharı bulacaktır.”

altin-ve-dovizdeki-yukselis-devam-edecek-mi-konyada-uzman-isim-uyardi.webp

BORSA YATIRIMCILARI DİKKAT!

Borsada yatırım yapmak isteyen vatandaşlara önerilerde bulunan Ekonomist Özel, “Borsada şuan yaklaşık 8 milyon yatırımcı var. Parasını enflasyona karşı korumak adına borsada yatırım yapmak isteyen vatandaşlara önerim doğrudan hisse almak yerine fon yönetim şirketleriyle çalışarak kendi yatırım tercihlerini belirleyip riski minimum seviyeye indirebilirler. Daha profesyonel insanlar tarafından paralarının yöneltilmesini öneriyorum. Borsa çok riskli bir ortam. Küçük yatırımcıların kısa sürede büyük zararlar etme durumu söz konusu. Yaz dönemiyle birlikte ihracat şirketlerinin hisselerinde bir yükseliş olacağını düşünüyorum. Bankacılık endekslerinde ise bir düşüş bekliyorum. Bu yüzden vatandaşlar ihracat firmaları ve turizme yönelebilirler.” dedi.

altin-ve-dovizdeki-yukselis-devam-edecek-mi-konyada-uzman-isim-uyardi.jpg

“HALKA ARZ NEDENİNİ ARAŞTIRIN”

Halka arz noktasında da önemli açıklamalarda bulunan Özel şunları kaydetti:

“Özellikle son dönemlerde gündeme geldi. Birçok şirket gerekli şartları sağladıktan sonra SPK’dan onay alarak hisselerini halka arz edebiliyor ve finansman kaynağı sağlayabiliyorlar. Bu noktada yatırım yapmak isteyen ve halka arz edilen şirketlerden hisse almak isteyen vatandaşlara en önemli önerim şirketin araştırması olacaktır. Yatırımcılar halka arz edilecek şirketin halka arz nedenini iyi araştırmaları gerekiyor. Yani bu şirket halktan toplayacağı bu finansmanı borç kapatmak için toplayacaksa ortada büyük bir risk vardır. Fakat bu şirket bir yatırım yapacak veya şirketi büyütmek için adımlar atacaksa bunlar dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekiyor. Şirketin ne kadar gelişime açık olduğunun analizi yapılmalıdır. Çok büyük para kazananlar oldu ama her halka arzda bu paraların kazanılacağı anlamına gelmez.”

altin-ve-dovizdeki-yukselis-devam-edecek-mi-konyada-uzman-isim-uyardi-001.jpg

UZMAN EKONOMİSTTEN UYARI

Yatırımcıların dikkatli olmaları ve riskleri göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirten Özel, herhangi bir yatırım kararı almadan önce detaylı bir araştırma yapılması gerektiğini ifade etti. Erdal Özel, ayrıca, güvenilir kaynaklardan bilgi edinmenin ve uzman görüşlerini almanın önemine de değindi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.