Altında düşüş devam edecek mi? Uzman isim İslam Memiş cevapladı!

Piyasalarda neler yaşandı, borsa, döviz ve altın kurlarında son durum ne, altının gram fiyatı düşecek mi? Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda bu soruların yanıtı verdi, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Altında düşüş devam edecek mi? Uzman isim İslam Memiş cevapladı!

Seçim öncesi piyasalarda hareketlilik sürüyor. Peki; borsa, döviz ve altın kurlarında son durum ne, altının gram fiyatında düşüşler devam edecek mi?

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda bu soruların cevaplarını verdi, yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

“BORSAYA GİRİŞ İÇİN FIRSAT OLABİLİR”

Borsa İstanbul 100 endeksindeki gelişmeleri değerlendiren İslam Memiş, “4.661 puandan günü tamamladı Borsa İstanbul 100 endeksi. Yani yüzde 1.57'lik değer artışı var. Yine bu haftaki yol haritamızdaki beklentimiz şu şekildeydi. Seçimlere kadar 4.300 4.800 bant aralığında endeksi takip etmeye devam ediyoruz. 4.660 seviyesine kadar yükselişler bugün de devam etti. Yani bugün borsa yatırımcısına kazandırdı ancak 4.800 puan ve üzerindeki rakamlara dikkat etmek gerekiyor. Çünkü buradan kar satışları gelebilir diye tahmin ediyorum. Borsa tarafında işlem yapan arkadaşlarımıza 4.800 ve üzerindeki rakamlara dikkat etmesi gerekiyor. 4.800 ve üzerindeki rakamlarla birlikte borsa tarafında tekrar geri çekilme ve devamında 4.450 seviyesini takip etmeyi sürdüreceğiz. Özellikle borsaya girecek arkadaşlarımıza da 4.800 üzerinden düşüşteki rakamları takip etmesi gerekiyor. 4.450 seviyesinden giriş için fırsat olabilir.

“DALGALANAN BİR PİYASA GÖRECEĞİZ”

Memiş, “Dolar kurunda bugün yine baskının devam ettiğini gördük. Dolar TL kuru şu anda 20.35 seviyesinde. Yine seçim seçimlere kadar geniş bant alanında dalgalanan bir piyasa göreceğiz. Özellikle seçimlerden önce dolar TL kuru yükselsin de zararımı çıkartayım diye bekleyen arkadaşlara yapılacak bir şey yok. Bunlar beklemeye devam edecekler. Yaz aylarında diyelim ki 24-25 seviyesine kadar biri yükseliş olabilir. Kazandım diye bakmasınlar oraya çünkü aradaki zaman farkı nedeniyle borsa gibi enstrümanlar dolara kıyasla daha fazla kazandırdığını görmüş olacağız. Bunun hesaplamasını yaz aylarında daha rahat yapabiliriz. Euro TL kuru 21.79 - 21.98 lira arasında. Burada da bir fırsat oluştu eğer bir yabancı para birimine yatırım yapacaksanız burası dolar değil euro olur.

“1960 DOLAR SEVİYESİNİ BEKLEYECEĞİZ”

Altının ons fiyatında bir gerileme olduğunu söyleyen İslam Memiş, şunları aktardı:

“Gelelim ons altın tarafına. Özellikle beklentimiz yine gerçekleşiyor. Ons altın bugün 1975 dolar seviyesine kadar bir gerileme gördük. Şu anda 1980 dolar seviyesinde. Bu seviyeler güçlü bir destek seviyesi. Buradan tekrar 2000 - 2005 dolar seviyesine hedef alabilir ama ondan sonra tekrar 1960 ve devamında 1910 dolar seviyesine kadar düşebilir. 3 hafta bir beklentimiz vardı. 2 haftayı dolduruyoruz, kaldı 1 hafta. 1960 dolar seviyesini bekleyeceğiz. 1910 dolar seviyesine bile sarkabilir tepki alımı ile ons altın tekrar 2005 dolar seviyesini görebiliriz. Bu seviyelere dikkat etmeliyiz. Haziran sonuna kadar merkez bankaları kontrollü bir şekilde baskılamayı devam ettirecek.

“YENİ BİR ALIM FIRSATI OLACAKTIR”

Memiş, “Gram altın tarafında yine bugün çok güzel fırsatlar verdi yatırımcısına, Bugün gün içerisinde gram altın 1.358 lira seviyesine kadar geriledi. 1.350 seviyesi altına düşüşler öngörmüyorum. Eğer bu seviyelerin altına düşme gibi bir durum olacaksa yeni bir alım fırsatı olacaktır. Seçimlere kadar 1.350 seviyesi altında rakamlar beklemiyorum. Serbest piyasalarda altının gramı 1.376 lira seviyesinde. Bugün 1.358 - 1.360'lı rakamlardan altın alanların iyi bir karar verdiğini hep beraber görmüş oluyoruz. Çünkü 1.376 lira seviyesinden kapanış yapan bir altın var karşımızda. Gümüşün gram fiyatı 16.52 seviyesinde serbest piyasalarda. 18 - 18.50 civarında alım yapmayanlar iyi bir karar verdi. 2 lira aşağısına gümüş almak fırsatını yakaladı. Yine yaz aylarında 20 lira ve üzeri rakamları göreceğiz.” diye konuştu.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.