Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorine büyük indirim geldi

Brent petrol fiyatlarındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Benzinin fiyatında 1 lira 68 kuruş, motorinde ise 84 kuruş indirim yapıldı. Bugün de motorinde 1 lira, benzinde de 62 kuruş indirim bekleniyor. İşte Konya’daki yeni akaryakıt fiyatları.

Araç sahipleri dikkat! Benzin ve motorine büyük indirim geldi

Ukrayna - Rusya savaşı sonrası küresel piyasalarda artan petrol fiyatları sebebiyle akaryakıta üst üste gelen zamlar sonrası ardından büyük bir indirim daha geldi.

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre; bugünden itibaren geçerli olmak üzere motorinde 84 kuruş indirim yapıldı. Benzinin pompa satış fiyatı da 1 lira 68 kuruş düştü.

KONYA’DAKİ YENİ AKARYAKIT FİYATLARI

Son indirimle Konya’da benzinin litre satış fiyatı 18 lira 98 kuruşa, motorinin satış fiyatı ise 19 lira 92 kuruşa indi.

BUGÜN DE İNDİRİM BEKLENİYOR

Sektör temsilcileri, 17 Mart itibariyle geçerli olacak şekilde bir indirim daha beklendiğini belirtti. İndirimin motorinde 1 lira, benzinde ise 62 kuruş olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

BRENT PETROL FİYATI NE KADAR OLDU?

İki gündür sert bir şekilde düşüşe geçen petrol fiyatları, bu sabah 100 doların üzerine tırmandı.

Brent petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 102,22 dolardan işlem görüyor.

Dün 105,71 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 99,91 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.11 itibarıyla kapanışa göre yüzde 2,31 artışla 102,22 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 98,25 dolardan alıcı buldu.

Dün uluslararası piyasalarda 100 dolar altını test eden Brent petrolün varil fiyatı, Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması için sürdürülen müzakerelerin arz endişelerini hafifletmesi ile güne yükselişle başladı.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.
 

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.