Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıkladı

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı toplantısı öncesinde, yatırımcılar politika faizinin ne yönde olacağını merak ediyordu. Dolar, emtia ve kripto para tarafında yatırımı olan binlerce yatırımcının beklediği eylül ayı faiz kararı açıklandı.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) faiz kararını açıkladı

ECB faiz kararı toplantısı, eylül ayı faiz kararı öncesinde yatırımcılar tarafından sorgulanıyordu. ECB'nin kritik faiz kararı açıklandı. Peki, eylül ayı ECB faiz kararı ne kadar, yüzde kaç oldu?

ECB FAİZ KARARI NE KADAR, YÜZDE KAÇ?

Avrupa Merkez Bankası, piyasa beklentileri doğrultusunda 3 temel politika faizini 25 baz puan artırdı.

EKONOMİSTLERİN FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Avrupa borsalarında satıcılı bir seyir izlenirken, ECB'nin faiz kararının yanı sıra karar sonrası Lagarde'ın yapacağı açıklamalar da yatırımcıların odağında bulunuyor.

Enflasyon ve resesyon ikileminin devam ettiği Avrupa'da açıklanan veriler, ekonomik aktiviteye dair olumsuz sinyaller vermeyi sürdürürken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB'nin bugün politika faizini yüzde 70 ihtimalle 25 baz puan artırması öngörülüyor.

Ayın başından bu yana Banka'nın yaklaşık yüzde 40 ihtimalle faiz artışına gideceği fiyatlanıyordu.

Analistler, ECB'nin faiz kararının ardından Lagarde'ın yapacağı açıklamalarda, Banka'nın önümüzdeki süreçte nasıl adımlar atacağına yönelik ipuçlarının aranacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.