Bakan açıkladı: Geçici işçi sorunu çözülüyor

Geçici işçi sorunu ile ilgili konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Bu mesele tarihe karışacak." dedi. Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin de bilgi verdi.

Bakan açıkladı: Geçici işçi sorunu çözülüyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, geçici işçi sorununu ve “Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile staj mağdurlarının ortaya çıktığı” iddiasına ilişkin bilgi verdi.

EYT’DE STAJ MAĞDURU İDDİALARI

Çalışma Bakanı Bilgin, "Staj mağduru, kavramı doğru değil, staj mağduru yok. Çünkü prim yatırmayanlar, prim yatırmadan emekli olabilir mi? Patronları kim? Kendi adlarına sigorta primini yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Staj bir eğitimdir, kavramları doğru kullanalım." diye konuştu.

GEÇİCİ İŞÇİ SORUNU

Vedat Bilgin, geçici işçilerle ilgili düzenlemenin hangi aşamada olduğu sorusuna yanıt verdi.

“Düzenleme şu anda Meclis'te” diyen Bakan Bilgin, “Tahmin ediyorum bu hafta Meclis gündemine alınır. Geçici işçi sorununu çözüyoruz. Dosya dosya önümüzde ele aldığımız her konuyu çözerek dosyayı kapatıyoruz. EYT'den sonra geçici işçiler demiştik, şimdi geçici işçiler meselesi inşallah Meclisimizin vereceği kararla kapanıyor. Geçici işçiler meselesi tarihe karışacak." karşılığını verdi.

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO MÜJDESİ

Bilgin, Meclis Başkanlığına sunulması öngörülen geçici işçilere yönelik kanun teklifinin içeriğine yönelik soru üzerine, "Devlette norm kadrolar var, bir de geçici işçiler var. Devletin, norm kadroya eleman alırken kıdem sırasına göre mevcut geçici işçilerden almasını önerdik. Şart; çalışma süresi, en kıdemli olanlar alınsın." ifadelerini kullandı.

GEÇİCİ İŞÇİLERDE ÇALIŞMA ALT SÜRESİ

"Geçici işçilere yönelik çalışma süresinde alt sınır olacak mı?" sorusunu da yanıtlayan Bilgin, "Sınır yok, sıraya koysun, en kıdemliden başlayarak alsın. Mevcut geçici işçilerin de uzun süre, 11 ay, 29 gün çalıştırılmasını önerdik." bilgisini verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.