Bakan Dönmez: Elektrik ve doğal gaza mart ayında indirim olabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dünyadaki fiyat oynaklığı azalmaya başladıkça bunları indirim olarak vatandaşlarımıza da yansıtacağız. Fiyatlardaki düşüş seyrederse elektrik ve doğal gaza mart ayı içerisinde bir indirim olabilir" dedi.

Bakan Dönmez: Elektrik ve doğal gaza mart ayında indirim olabilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Enerjide Türkiye Yüzyılı Zirvesi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"KARADENİZ'DE 33 ÜNİTE DENİZ TABANINA İNDİRİLDİ"

Karadeniz gazının şu anki yaklaşık rezerviyle Türkiye'nin 30 yıllık ihtiyacını karşılayacağını, yeni keşiflerle birlikte sürenin daha da uzayacağını söyleyen Bakan Dönmez, "Karadeniz'de deniz tabanına yerleştirilecek toplam 42 ünitenin 33'ünü deniz tabanına indirdik. Denizden gelecek gazı karada işleyecek Doğal Gaz İşleme Tesisimizin inşaatını da yüzde 90'ını tamamladık. Tesisin devreye alınması için gerekli fonksiyon testlerine de aşama aşama başlıyoruz.

"FİYATLARDAKİ DÜŞÜŞ SEYREDERSE MART AYINDA İNDİRİM OLABİLİR"

İnşallah bu müjdelerin devamı geldikçe ve dünyadaki fiyat oynaklığı azalmaya başladıkça bunları indirim olarak vatandaşlarımıza da yansıtacağız. Fiyatlardaki düşüş seyrederse elektrik ve doğal gazda mart ayı içerisinde bir indirim olabilir. Üçüncü FSRU gemimiz de gelecek. İnşallah bir hafta içinde ülkemizde olacak" diye konuştu.

2022/01/24/fatih-donmez.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.