Benzindeki indirim pompa fiyatlarına yansıdı! İşte Konya'daki yeni fiyatlar

Savaş nedeniyle brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma sürerken, akaryakıt fiyatları da sürekli değişkenlik gösteriyor. Bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatı 96 kuruş düştü. İşte indirim sonrası güncel fiyatlar.

Benzindeki indirim pompa fiyatlarına yansıdı! İşte Konya'daki yeni fiyatlar

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

Son dönemde gelen zam haberleriyle araç sahiplerinin keyfini kaçıran benzine bu kez indirim geldi. Benzinin litresi bu gece yarısından itibaren 96 kuruş düştü.

BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

İndirimin ardından benzinin litresi Konya’da ortalama 23 lira 2 kuruşa düştü. Motorin ise ortalama 25 lira 69 kuruştan satılıyor.

BAKAN NEBATİ AÇIKLAMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini ifade etmişti.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.