CHP, 2023 asgari ücret önerisini açıkladı! İşte küsuratlı net rakam

Asgari ücretin belirlenmesi için işçi-işveren ve bakanlık arasında görüşmeler sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba partisinin önerisini açıkladı. Ağbaba, 2023 için asgari ücret önerilerinin 10 bin 128 lira olduğunu söyledi.

CHP, 2023 asgari ücret önerisini açıkladı! İşte küsuratlı net rakam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaları devam ederken yaptığı açıklamada, Türkiye'de asgari ücretin ortalama ücrete dönüştüğünü inkar ettiğini savundu.

"ASGARİ ÜCRET EN AZ 10 BİN 128 LİRA OLMALIDIR"

Yıl sonu Merkez Bankası enflasyon hedefinin yüzde 68 olduğunu da aktaran Ağbaba, bu durumda yüzde 27'lik zamma ek olarak yıl sonu enflasyonunun geri kalan yüzde 41'lik kısmının da 2023'ün belirlenecek asgari ücretine eklenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Türkiye'nin bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 büyüdüğünün açıklandığını hatırlatan Ağbaba, "Bu bakımdan yüzde 41'lik zamma ek olarak asgari ücrete yüzde 4 büyüme payı verilmelidir. Yani asgari ücretin önce yüzde 27'lik kaybı telafi edilmeli, daha sonra da asgari ücrete yüzde 45 oranında zam yapılmalı ve asgari ücret 2023 yılı için en az 10 bin 128 lira olarak açıklanmalıdır. CHP olarak 2023 asgari ücret önerimiz en az 10 bin 128 liradır. Önerimiz hem yılın ilk 6 ayında eksik verilen zammın telafisini hem ikinci yarısında enflasyon karşısındaki kaybın telafisini hem yıl sonu enflasyon beklentisini ve son çeyrek büyüme oranını içermektedir." değerlendirmesini yaptı.

EYT'DE YAŞ SINIRLAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili "yaş sınırlaması" getirileceği açıklamalarına tepki gösteren Ağbaba, "EYT'lilerin hayalleri ile alay etmeyin. İnsanlar emeklilik hazırlıkları yaptı, hayaller kurmaya başladı, CHP olarak bunu gündemde tutmaya, EYT'lilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.