Enerji Bakanı Dönmez'den canlı yayında Konya açıklaması

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin hidrojen stratejisi bakımından büyük öneme sahip Hidrojen Araştırma Merkezi'ne atıfta bulunarak ''Yakın zamanda Strateji Belgesini de kamuoyuyla paylaşacağız'' ifadelerini kullandı.

Enerji Bakanı Dönmez'den canlı yayında Konya açıklaması

Yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen hidrojenin alternatif bir yakıt olarak ısınma amaçlı kullanılabilmesine yönelik çalışmalar devam ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den konuyla ilgili Konya açıklaması geldi.

CNN Türk ekranlarında katıldığı programda Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Bakan Dönmez, hidrojenle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

''HİDROJEN ARAŞTIRMA MERKEZİ'Nİ KONYA'DA OLUŞTURDUK''

Fatih Dönmez, "Bir taraftan ülkenin arz güvenliğini sağlamaya çalışırken enerjide bir taraftan da çevreyi korumak gibi bir misyonumuz var. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın koordinasyonunda iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edeceğiz, enerji alanında hangi adımları atmamız lazım bunlara da çalışıyoruz. Isınma ve kısmen elektrik tarafından kömür ve doğal gaz kullanıyoruz. Bunlar fosil yakıtlar. Hidrojen bunlara alternatif yakıtlardan birisi olmaya aday. Biz de Türkiye olarak Konya'da sektörle birlikte Hidrojen Araştırma Merkezi oluşturduk. Bu konuda çalışmalarımız var. Yakın zamanda Strateji Belgesini de kamuoyuyla paylaşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.