Esnafa kredi müjdesi

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, kredi faizlerinde indirime gittiklerini açıkladı.

Esnafa kredi müjdesi

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mehmet Baybağan, yaptığı açıklamada, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri olarak 67 yıldır esnaf ve sanatkarın finans kapısı olduklarını ifade etti.

Baybağan, "TESKOMB Genel Başkanımız A. Kadir Akgül'ün gayretli çalışmaları, Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile Halkbank Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde esnafımızın kullandığı krediler için uygulanan yıllık %8 olan faiz oranı % 6 ya düşmüştür. Ayrıca Halkbank tarafından alınan komisyon oranı %2 den %1 düşmüştür. Kredi vadesi 1 yıldan 5 yıla kadar olarak belirlenmiştir. 4 Kasım 2019 tarihi itibariyle Halkbank aracılığı ile bölgemize bağlı kooperatiflerimiz kefaleti ile kullanılacak krediler için yapılan bu faiz indiriminin yanında gerek kooperatif kesintilerinde gerek Halkbank kesintilerinde indirime gidildi. Yapılan indirimlerle kredi maliyetlerinin önemli bir ölçüde aşağıya çekilmesi Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimizin yöneticilerini sevindirmiştir.” dedi.  

Yapılan bu yeni düzenlemelerin esnaf ve sanatkarın işlerini artıracağını, ekonomiye canlılık katacağını ifade eden Başkan Baybağan şunları kaydetti:

“Bu önemli gelişmelerin tüm esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimizin önemini artıran bu imkanların esnaf ve sanatkarımıza sağlanmasında büyük katkıları bulunan 17 yıldır büyük desteğini gördüğümüz hükümetimiz, her konuda, her zaman olduğu gibi kooperatiflerimizin, esnafımızın, sanatkarımızın yanında olmuştur. Başta; Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hazine ve Maliye Bakanlığına, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan ’a, ayrıca esnaf ve sanatkarın özellikle kooperatif ve finans konularında gece-gündüz yoğun mesai harcayan Genel Başkanımız Sayın A. Kadir Akgül’e yürekten teşekkür ediyoruz.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.