Gübre desteğindeki artış 2020 yılı üretimini kapsıyor mu? Tarım Bakanı açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yüzde 100 artırılan gübre desteği ödemelerinin 2020 yılı üretimini de kapsayacak şekilde bu ilkbahar döneminde hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Gübre desteğindeki artış 2020 yılı üretimini kapsıyor mu? Tarım Bakanı açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından çiftçiye müjdeli haberler çıktı. Başkan Erdoğan, artan gübre fiyatları karşında çiftçilerin olumsuz etkilenmemesi ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için mevcut gübre desteklerinin yüzde yüz artırıldığını açıkladı.

Hububatta (buğday, arpa, çavdar, yulaf, tiritikale) dekara 8 TL olan gübre desteği 16 TL'ye, diğer ürünlerde dekara 4 TL olan gübre desteği 8 TL'ye yükseltildi.

Ayrıca organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ilave olarak dekara 10 TL olan destekleme ödemesi de dekara 20 TL'ye çıkarıldı.

2020 YILI ÜRETİMİNİ KAPSIYOR MU?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Gübre desteklerinde yapılan yüzde yüz artış sonrası ödemelerin 2020 yılı üretimini kapsayacak şekilde hesaplanacağını belirten Pakdemirli, destek miktarlarının çiftçinin kaynağa en fazla ihtiyaç duyduğu bu ilkbahar döneminde hesaplarına yatırılacağını kaydetti.

Pakdemirli "Artan girdi maliyetleri karşısında çiftçilerimizi koruyacak ve kollayacak, her türlü tedbir uygulamaya geçirilmektedir. Çiftçimiz üretmeye devam ettiği sürece desteklemeye devam edilecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum