Güzel haber geldi! Artık para alınmayacak

E-Ticaret'e vergi muafiyeti geldi. 1 Ocak 2021 itibariyle yürürlüğe girecek olan kanunla evlerinde ürettiği ürünlerin satışını internet üzerinden gerçekleştiren üreticiler vergiden muaf sayılacak.

Güzel haber geldi! Artık para alınmayacak

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanan 7256 sayılı kanunla E-Ticaret yapanlara 1 Ocak 2021 itibariyle belirli oranlarda vergi muafiyeti uygulanacak.

E-TİCARETE VERGİ MUAFİYETİ

Yeni düzenlemeyle birlikte iş yeri olmayan, sanayi tipi veya seri üretim yapabilen makine ve alet kullanmayan kişilerin internet üzerinden elde ettiği kazançlar 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle vergiden muaf tutulacak.

HANGİ ŞARTLAR ARANIYOR?

Vergiden muaf olmak için vergiden muaf esnaf belgesi alınması ve ticari hesap açılarak elde edilen tüm kazancın bu ticari hesap aracılığıyla tahsil edilmesi gerekiyor. Ayrıca toplam hasılatın 220 bin TL'yi aşarsa bu kanundan yararlanamıyorsunuz.

Çalışanı bulunmayanlara yüzde 4 gelir vergisi kesintisi uygulayacak olup çalışanı olanlara ise yüzde 2 gelir vergisi esas alınacak.

YURT DIŞINA SATILAN ÜRÜNLERDEN NE KADAR KESİNTİ OLACAK?

E-ticaret yaparak yurt dışına satılan ürünlerde ise yüzde 50 kazanç istisnası uygulanacak. İhracat kapmasına, kargo taşımacılığı yapan şirketler tarafından düzenlenen elektronik ticaret gümrük beyannamesiyle gerçekleştirilen satışlar girerken yazılım, tasarım gibi hizmet ihracatlarından elde edilen gelirler bu kapsama girmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.