Memurların 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti

Memur ve emekli zammına yapılan yüzde 30'luk zam oranının ardından, enflasyon ve zam farklarının hesaplara yatacağı tarih belli oldu.

Memurların 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti

Memur ve emekli zammına yapılan yüzde 30'luk zam oranının ardından, enflasyon ve zam farklarının hesaplara yatacağı tarih merak ediliyor. Yapılan zamların ardından memur ve emeklilerin enflasyon farkıyla alacağı zam oranları hesaplarına yattı. Ek zam farkının ise yatacağı tarih sorgulanmaya başladı. Peki, memur ve emekli zamlı maaş farkları ne zaman yatacak?

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMLARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Memur ve emeklilere hükümet tarafından yapılan yüzde 30'luk zam oranı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kanuna göre, kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde 1 Ocak ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil uygulanması öngörülen yüzde 16,48 artış oranı, yüzde 13,52 puan eklenerek yüzde 30 olarak uygulanacak.

MEMUR VE EMEKLİYE ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Memurlar normal şartlarda zamlı maaşlarını 15 Ocak'ta alıyorlar. Ancak yüzde 30'luk zamma ilişkin teknik çalışmaların devam etmesi nedeniyle yüksek ihtimalle zamlı maaşların 15 Ocak'a yetişmesi beklenmiyor.

Memurlar ve memur emeklileri 15 Ocak'ta toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 16,48 oranında zamlı maaş alacaklar. Ek zam farkı ise en geç bir hafta ya da 8 gün içinde ödenecek.

2022/10/14/para-arsiv.jpg

ELİTAŞ TARİH VERDİ

AK Parti Grubu'nda sözleşmeli personel ile ilgili açıklama yapan Elitaş memur ve emeklilerin yüzde 30 zamlı maaşlarının ne zaman yatacağıyla ilgili "Birkaç gün gecikmeyle olur" ifadelerini kullandı.

Elitaş, memurların 15 Ocak'ta maaşlarını yüzde 16.48 zamlı alacağını, birkaç gün sonra da kalan 13.52 puanlık kısmın hesaplara yatırılacağını kaydetti. Elitaş, "Geçen hafta geçirebilseydik pazar günü yansımış olacaktı. Cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15'inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur" dedi.

Buna göre; Memur ve emekli maaş farklarının 20 Ocak 2023 Cuma günü ya da önümüzdeki hafta hesaplara yatması bekleniyor.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağ-kur emeklileri içinse durum farklı. Emekliler ocak zammını ödemelerini 17-28 Ocak tarihlerinde alacak. Emeklilerin yüzde 30'luk zammı alması mümkün.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.