Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, "Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 18,4 olacağını, 2022'de yüzde 11,8, 2023'de yüzde 7'ye gerileyeceğini, orta vadede yüzde 5'te istikrar kazanacağını düşünüyoruz." dedi.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bu yılın dördüncü enflasyon raporuna ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Kavcıoğlu, "15 Ekim itibarıyla rezerv miktarımız 126 milyar dolara yükseldi. Para politikasının aktarım mekanizmasını kuvvetlendirmek için rezerv birikiminin devamını amaçlıyoruz." diye konuştu.

Enflasyon tahmini

Kavcıoğlu, "Enflasyonun 2021 sonunda yüzde 18,4 olacağını, 2022'de yüzde 11,8, 2023'de yüzde 7'ye gerileyeceğini, orta vadede yüzde 5'te istikrar kazanacağını düşünüyoruz." dedi.

Faiz indirimine ilişkin değerlendirmede bulunan Kavcıoğlu, "Politika faizinde yaptığımız aşağı yönlü düzeltme için yıl sonuna kadar sınırlı bir alan kaldığı kurul tarafından değerlendirilmiştir." şeklinde konuştu.

"Erken Uyarı Sistemi"nin tamamlandığını açıklayan Kavcıoğlu, "Fiyat gelişmelerinde, ürün rekoltelerinde çalışmalarımız daha sağlıklı sürecek, fiyatlar noktasında önemli katkı yapacak." dedi.

Çok büyük bir yatırım iştahı olduğuna dikkati çeken Kavcıoğlu, "Bu yatırım iştahını yerine getirmek için en önemlisi finansmana erişim. Türkiye'nin bu fırsatı kaçırmaması gerekiyor." ifadesini kullandı.

"Kur kendi dengesini bulacaktır"

Kavcıoğlu, "Bir kur hedefi ya da kura müdahale şeklinde bir şeyimiz yok. Serbest piyasa koşulları içinde kur kendi dengesini bulacaktır." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.