SSK ve Bağ-Kur emeklisine zamda iki formül gündemde

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında ek artış yapılması gündemde. Yüzde 37,56'lık enflasyon farkının üstüne yüzdelik bazda ilave yapılması ya da en düşük emekli aylığının belli bir seviyeye yükseltilmesi bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklisine zamda iki formül gündemde

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılacak ilave zamma çevrildi.

Ay başında açıklanan enflasyon verilerine göre, SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 37,56, memur emeklisi ise yüzde 49,3 zam alacak.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre; hükümet, en düşük aylıktan başlayarak kademeli artış ya da yüzde 37,56’lık enflasyon farkının üstüne yüzdelik bazda ilave artışın yapılması için çalışmalarına başladı.

2022/12/22/para-arsiv.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SUNULACAK

İstişare düzeyinde yürütülen çalışmaların, bakanlıklar arasındaki görüşmelerin tamamlanması ve en sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması öngörülüyor. Erdoğan’a sunulacak iki çalışmanın da tek bir çatıda toplanması bekleniyor. Bu formüle göre, en düşük emekli aylığı belli bir seviyeye kadar çekilecek. Üstüne yüzde 37,56’lık enflasyon farkı ile yüzdelik bazda artış sağlanacak. Emekli zammına ilişkin son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kabine toplantısından sonra kararın kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi. Maaş düzenlemesinin hayata geçirilmesi için Meclis’e yasal düzenlemenin getirilmesi gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.