Türk DEULASI için protokol imzalandı

İkili görüşmeler neticesinde KÖÇD, TYAB, TARMAKBİR destekleri ve Selçuk Üniversitesi öncülüğünde Türk Tarım Teknolojileri Eğitim Merkezi, diğer bir ifade ile Türk DEULASI kurulması ve verilecek destekler için iyi niyet protokolü imzalandı, 

Türk DEULASI için protokol imzalandı

Konya Önder Çiftci Derneği Başkanı (KÖÇD) Mehmet Erol Sözen, Tohum Yetiştiricileri Alt Birliği Başkanı (TYAB) Hacı Ömer Güler, Tarım Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı (TARMAKBİR) ve aynı zamanda SÜ Sektörel Hizmetler Danışma Kurulu Üyesi Şenol Önal, Prof. Dr. Ahmet Cuma, SÜ Sektörel Hizmetler Koordinatörü Dr. Bilgehan Yabgu Horasan’dan oluşan heyet, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in Başkanlığında DEULA’yı (Alman Tarım Teknolojileri Eğitim Kurumları) ziyaret etti.

Ziyarette tarım-hayvancılık alanındaki uygulamalı eğitimlerin verildiği merkez, uygulamalı eğitimler ve bu merkezden eğitim alan Alman çiftçilerin işlettiği işletmeler incelendi.

Merkezde görev yapan uzmanlar ve eğitmenler ile görüş alış verişlerinde bulunularak, merkezden eğitim alan kursiyerlerin profili ve bu profillere uygun bir şekilde verilen eğitim paketleri hakkında bilgi alındı.

Yapılan İkili görüşmeler neticesinde KÖÇD, TYAB, TARMAKBİR destekleri ve Selçuk Üniversitesi öncülüğünde Türk Tarım Teknolojileri Eğitim Merkezi, diğer bir ifade ile Türk DEULASI kurulması ve verilecek destekler için iyi niyet protokolü imzalandı. Protokol DEULA Müdürü Bernd Antelmann, SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KÖÇD Başkanı Mehmet Erol Sözen, TYAB Başkanı Hacı Ömer Güler, TARMAKBİR Başkanı Şenol Önal, TZOB Başkanı Hüseyin Doğançukuru ile birlikte protokol imzalandı.

DUELA nedir?

Alman Tarım Teknolojileri Eğitim Kurumları anlamına gelen DEULA (Deutschen Lehrveranstalten Für Agrartechnik) 1926 yılında tarım sektöründe başlamış olan makineleşmeyi desteklemek amacıyla kurulmuştur. DEULA Eğitim Merkezleri tarım sektöründeki yapı değişikliklerini ve teknik gelişmeleri yüz yıldan beri takip etmektedir. Federal bir kuruluş olan Deula 1990 yılından itibaren yasal olarak özerk kuruluşlar olarak kabul edilmiştir.

13 eğitim merkezinden meydana gelen DEULA yöresel ve global düzeyde faaliyet gösteren Almanya’daki en önemli tarım teknolojileri eğitim kuruluşları olarak kabul edilmektedir. Tarım dernekleri, tarım makineleri endüstrisi ve zanaat odaları gibi kuruluşlarla iş birliği içinde çalışan DEULA’nın eğitim misyonunun temeli teorik bilgiyi yerinde uygulayarak öğretmektir. Çiftçiler için yakıt tasarruf, bitki koruma, gübre serpme, toprak işlem, hayvancılık, seracılık ve biyogaz üretimi eğitimleri gibi faaliyetlerde bulunan kuruluşun alman tarımının gelişiminde ve makineleşmesinde payı oldukça önemlidir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.