12 kent için alarm verildi! Sarı ve turuncu kod uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son yaptığı değerlendirmeler sonucundan 12 ili kar, karla karışık yağmur ve fırtına uyarısında bulundu. Sarı ve turuncu kod uyarısı yapılan 12 kentte bugün ve yarın için alarm verildi.

12 kent için alarm verildi! Sarı ve turuncu kod uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haritayı paylaştı, kar, karla karışık yağmur ve fırtına uyarıları peş peşe geldi. Sarı ve turuncu kod uyarısı yapılan 12 kentte bugün ve yarın için alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor. Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Rize, Van, Bayburt, Şırnak, Ardahan, Iğdır uyarı alan iller arasında yer alıyor.

12-kent-icin-alarm-verildi-sari-ve-turuncu-kod-uyarisi-yapildi.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“5 Şubat Pazartesi günü, Rize ile Artvin’in kuzeyinde çok kuvvetli yağmur ve sağanak, 700 m rakım üzeri yükseklerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Bayburt çevreleri, Erzurum ve Kars illerinin kuzeyinde kuvvetli, Ardahan’da yoğun kar yağışı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor.

Vatandaşlarımızın ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, tipi, sel, heyelan, su baskını ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.