15 dakikada 30 milyon dolarlık otopark hırsızlığının görüntüleri çıktı
İstanbul Bakırköy’de bir sitenin otoparkında 2 araçtan çalındığı öne sürülen 30 milyon dolarlık vurgunda dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Paranın sahibinin ifadesi ve aile bağlantıları soruşturmanın seyrini değiştirdi.
18
Bakırköy’de bir sitenin otoparkında iki araçtan çalındığı iddia edilen 30 milyon dolarlık hırsızlıkla ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı.
28
Şenlikköy Mahallesi’nde 24 saat güvenlik bulunan bir sitede 11 Şubat’ta meydana gelen olayda, iddiaya göre sitede yaşayan ve Kapalıçarşı’da döviz bürosu işleten Bilal Durmaz, iş yerinden aldığı 30 milyon doları çuvallarla otoparktaki iki araca koydu.
Daha sonra sahte plakalı araçla siteye giren 4 kişi, otoparka inerek araçların cam ve bagajlarını kırdı. Şüpheliler, dolar dolu çuvalları alarak kaçtı.
38
15 DAKİKADA 300 KİLO PARA ÇALINDI
Polise yapılan ihbar sonrası olay yerine gelen ekipler, güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Şüphelilerin yaklaşık 15 dakika içinde toplam 300 kilogram ağırlığındaki 10 çuval parayı kendi araçlarına yükleyerek kaçtıkları belirlendi.
48
AİLE BAĞLANTISI DİKKAT ÇEKTİ
Soruşturmada ihbarda bulunan Bilal Durmaz’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk iddianamesinde adı “emanetçi” olarak geçen Taç Döviz’in sahibi Atilla Durmaz’ın oğlu olduğu tespit edildi.
Öte yandan Atilla Durmaz’ın Laleli’de 14 Ekim’de düzenlenen kara para operasyonunda gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı öğrenildi.
58
PARAYI 1 AYDIR OTOPARKTA TUTUYORMUŞ
Soruşturma kapsamında Bilal Durmaz’ın, iş yerini taşıdığı gerekçesiyle 100 dolarlık banknotlardan oluşan 30 milyon doları yaklaşık 1 aydır sitenin otoparkındaki araçların bagajında beklettiği ortaya çıktı.
68
Emniyette ifade veren Durmaz, “Yaptığım iş gereği paraları bankaya yatırıp çekmek zahmetli oluyor. Bu paralar bir süredir bana lazım olmadığı için araçlarda duruyordu.” dedi.
78
Polis ekiplerinin olayla ilgili 4 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışmaları sürüyor.
88
Kaynak:DHA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.