15 Temmuz’dan sonra "Türk askeri değil, katiller" demişti: Osman Erbaş kimdir?

Bitlis'ten Tatvan’a hareket halindeyken yaşanan helikopter kazasında şehit düşen askerlerimizden 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, görev yaptığı illerde halkın sevgi ve saygısını kazanmış bir askerdi.

15 Temmuz’dan sonra "Türk askeri değil, katiller" demişti: Osman Erbaş kimdir?

ŞEHİT KORGENERAL OSMAN ERBAŞ KİMDİR?

Şehit Komutan Erbaş, Yozgat Yerköy’de doğdu. İlk ve ortaokulu memleketinde tamamlayan şehit Erbaş askeri okuldan başarı ile mezun oldu. Meslek hayatı boyunca bir çok ilde başarılı görevleri tamamlayan Osman Erbaş'ın son görev yeri Elazığ'dı. Şehit 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş 7 ay önce de annesi Cemile Erbaş'ı kaybetmişti.

Şehit Osman Erbaş’ın bir sonraki YAŞ Toplantısında Orgeneralliğe terfi etmesi bekleniyordu.

osman-erbas-kimdir-001.jpeg

15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan polis Aytekin Kuru ve Sevda Güngör ile Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine için Adana'da Sabancı Merkez Camii'ndeki cenaze törenine katılan Osman Erbaş, "Türk askeri katil olmaz. Katil Türk askeri değildir. Onlar Türk askeri değil katiller" diyerek bağırmıştı.

Şehit ailelerine sarılıp "Ağlamayın" diyerek teselli eden Erbaş, "Türk askeri vatandaşını öldürmez vatandaşına kurşun sıkmaz" demişti. Erbaş'ın, şehit ailelerine sarılıp teselli etmesi sırasında duygulu anlar yaşanmıştı.

osman-erbas-kimdir.jpeg

4 Mart 2021 tarihinde Bitlis Tatvan ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş şehit oldu.

FETÖ'CÜ KOMUTAN İÇİN VUR EMRİ

AK Parti Gaziantep Eski Milletvekili Şamil Tayyar, Osman Erbaş'ın FETÖ'cü Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal için vur emri çıkardığını hatırlatarak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "15 Temmuz sonrası atandığı İstihbarat Başkanlığı’nda tarih yazdı" ifadesini kullandı.

TIKLA İZLE

SİHA'LARDA BÜYÜK PAY SAHİBİ

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, şehit Korgeneral Osman Erbaş'la ilgili sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Şehit Osman Paşamız ile 2010'da Doğubayazıt'ta Tugay Komutanıyken tanışmıştım. Mini İHA'larımızı operasyonlarda kullanacak personele eğitim vermek üzere davet etmişti. O dönemde doğudaki sınır karakollarını teker teker kendisiyle gezmiştik. Kalender, babacan, alçak gönüllü, herkesin ve tüm Mehmetçiğin sevdiği kahraman bir Komutanımızdı.

Yıllar içinde dostluğumuz hiç bitmedi. Milli S/İHA sistemlerimizin gelişiminde çok büyük desteği oldu. Ülkemizin dünyada S/İHA'ların kullanımında bu noktaya gelmesinde rolü çok büyüktü. En son TEKNOFEST ziyaretinde yüz yüze görüşüp alanı beraber gezmiştik. Gençlerin projelerini görüp ülkemiz adına çok mutlu olmuştu. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun Komutanım... Özlemini duyduğunuz şehadete kavuştunuz.”

osman-erbas-kimdir-002.jpeg

osman-erbas-kimdir-003.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.