445 polis açığa alındı

Son Dakika Haberi! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dijital materyaller üzerinde geriye dönük çalışmalar araştırmalar sonunda FETÖ ile bağlantısı tespit edilen aktif görevdeki 445 emniyet mensubunun açığa alındığını açıkladı.

445 polis açığa alındı

Emniyet’teki büyük FETÖ operasyonuna ilişkin açıklamayı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptı, aktif görevdeki 445 emniyet mensubunun açığa alındığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya; “Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımızın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında; FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı. Bu şahıslar hakkında idari soruşturma açıldı. Terör örgütleri ve iş birlikçileriyle mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

2017'DE "GARSON" KOD ADLI GİZLİ TANIK İTİRAFÇI OLDU

Bu arada soruşturmaya ilişkin yeniden detaylar çıkmaya devam ediyor. Sabah'ta yer alan habere göre; FETÖ'nün Emniyet Teşkilatı Mahrem Yapılanması'nın başındaki isimlerin sekreteryasında görev alan "Garson" kod adlı gizli tanık itirafçı oldu.

MİT KARTLARIN ŞİFRESİNİ KIRDI

Tanığın 2017'de verdiği bir cep telefonu ve 2 SD kartların yüzde 30'u çözüldü, geri kalan kısmı şifreli olduğu için açılamadı. SD kartların tamamı MİT tarafından 6 yıl sonra çözüldü.

MİT'in KOM'a teslim ettiği şifresi kırılmış dokümanlarda, FETÖ'nün 4 bin 672 mahrem sorumlusunun ismi SD karttan çıkarak deşifre edildi. İçişleri Bakanlığı'nın soruşturması devam ederken 445 polis memurunun açığa alındığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.