7 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftlikte korkutan yangın

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde 7 bin büyükbaş hayvan kapasiteli çiftlikte yangın çıktı. Alevler 4 saatte zor kontrol altına alındı.

7 bin büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftlikte korkutan yangın

Gece saatlerinde Bayat köyü yakınlarındaki 7 bin büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğin  saman ve kuru yonca bulunan deposunda yangın çıktı.

Depodan alevlerin yükseldiğini gören çiftlik görevlilerinin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

4 SAATTE ZOR KONTROL ALTINA ALINDI

Hayvanlar yangın bölgesinden uzaktaki bir noktaya taşınırken, alevler ekiplerin çalışmaları sonucu 4 saatte zor kontrol altına alındı.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, yaptığı açıklamada, ihbarı alır almaz iki itfaiye aracıyla yangına hemen müdahale ettiklerini, daha sonra çevre ilçe itfaiye ekiplerinin de çalışmalara destek verdiğini söyledi.

Yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirten Kirazcı, şunları kaydetti:

"Destek veren bütün belediyelere teşekkür ederim. Canlı hayvanlar, yangın alanının uzağına tahliye edildi. Hayvanlarda herhangi bir sıkıntı yok. Hayvanların yem silosu yakındı, zarar görecekti, ilk müdahaleyi yaparak buna engel olduk. Burada yaklaşık 7 bin hayvan var. Yaklaşık 4 bin dekar arazide yetişen yonca balyaları zarar gördü. En önemlisi, silo ve hayvanlar zarar görmedi. Herhangi bir çalışan da zarar görmedi. Yaklaşık 2 bin ton yonca balyası yandı. Yangın, yaş yoncanın alevlenmesiyle meydana geldi. Herhangi bir kasıt yok."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.