ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ı İstanbul’da genel müdür ve havalimanı amiri karşıladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmek üzere İstanbul'a geldi. Blinken’ı genel müdür ve havalimanı amiri karşıladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’ı İstanbul’da genel müdür ve havalimanı amiri karşıladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve beraberindeki heyeti İstanbul'a getiren uçak, saat 19.10'da İstanbul Havalimanı'na indi.

Blinken'ı havalimanında Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri İlker Haktankaçmaz ve diğer yetkililer karşıladı.

abd-disisleri-bakani-blinkeni-istanbulda-genel-mudur-ve-havalimani-amiri-karsiladi.jpg

Dışişleri Bakanı Fidan ile ABD'li mevkidaşı arasında yarın İstanbul’da yapılacak görüşmelerde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, bölgesel meseleler ve ikili ilişkilerin ele alınması bekleniyor.

BLINKEN, KASIM AYINDAKİ ZİYARETİNDE DE SOĞUK KARŞILANMIŞTI

Kasım ayında da Türkiye'yi ziyaret eden Blinken, İsrail'e verdiği destekler nedeniyle ülkede soğuk karşılanmıştı. Blinken'ı karşılama heyetinde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake, Dışişleri Bakanlığı Amerika'dan Sorumlu İkili Siyasi İşler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Vali Yardımcısı Namık Kemal Nazlı yer almıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.