Adına kampanya başlatılan cinayet zanlısı Kadir’in annesi konuştu

Konya’da üniversite sınavına hazırlanan Kadir Ş, parkta bir kadını kurtarmaya çalışırken katil oldu. O parkta yaşananlar Türkiye’nin gündemine oturdu. Kadir’in annesi, “Çok destek alıyoruz. Herkesten Allah razı olsun. Adalet yerini bulacak inşallah.” dedi.

Adına kampanya başlatılan cinayet zanlısı Kadir’in annesi konuştu

İddiaya göre; Konya’da üniversite sınavına hazırlanan 20 yaşındaki Kadir Ş, kütüphane çıkışı, bir parkta sevgilisiyle kavga eden Özgür D'ye (32) müdahale etmek istemiş, ancak Özgür D. gence saldırıp, boğazını sıkmış, Kadir Ş’nin kendisini kurtarmak için çıkardığı meyve bıçağı, yaşanan boğuşmada Özgür D’nin kalbine saplanmıştı. 

Özgür D. hayatını kaybederken, doktor olma hayali kuran genç, tutuklanmıştı. 

KADİR’İN ANNESİ KONUŞTU

Olay Türkiye’nin gündemine otururken, bu kez aAdına kampanya başlatılan Kadir’in annesi Zeliha Ş. konuştu. Oğlunu Asayiş Şube Müdürlüğünden hastaneye sevk edilirken gören anne, aralarında geçenleri şöyle anlattı:

“Biz köydeydik. Gittiği dershane ve ders çalıştığı kütüphane teyzesinin evinden uzaktaydı. Kütüphanede geç saatlere kadar çalışıyordu. Gideceği yol uzaktı. Başına bir şey gelir diye endişe ediyorduk. Teyzesi de ben de o eve gelmeden uyumazdık. O gün çok rüzgâr vardı. Telefonda konuştuk. ‘Yavrum çok bekleme, erkenden eve git’ dedim. ‘Tamam’ dedi. Parası bitmiş, onu konuştuk. ‘Sen teyzenden al, ben yakında geleceğim’ dedim. Saat 9 gibi olay olmuş. Ben köydeyim. Konya’daki kardeşim buradaki ablamı aramış. ‘Kadir’in başına büyük bir iş geldi, annesi çabuk gelsin’ demiş. Ablam da bana haber verdi. Kalktık gittik. Rüyamda görsem ‘Bu nasıl rüya’ derdim. Çocuklarımızı okutmak için didindik hep. Biz geldiğimizde Asayiş Şubeye götürmüşler. Polisler (hastaneye götürülürken) halime acıdı. Bir dakikalığına görebildim. Sarıldım yavruma. Yaprak gibi titredi. Ben de titredim. Bir gün de sararmış, solmuş. Konuşamadık. Sadece ‘Üzülme anne’ dedi. Çok destek alıyoruz. Herkesten Allah razı olsun. Adalet yerini bulacak inşallah.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.