Ahmet Yeşiltepe’nin İsrail ve füze sözleri tartışmaya yol açtı

İran misilleme olarak İsrail'e yüzlerce füzeyle saldırı gerçekleştirdi. İsrail ordusu da saldırıyı doğruladı, Kudüs ve Tel Aviv'de patlama ve siren sesleri duyuldu. Saldırı sonrası NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe’nin sözleri tartışmalara yol açtı.

İran'ın İsrail’e 500'e yakın füze ateşlediği ve ses hızını aşan füzeler de kullandığı belirtildi. Saldırısı sonrası İsrail Savunma Bakanlığı, füze sayısını 180 olarak açıklarken İsrail hava savunması Demir Kubbe, füzelere karşı devreye girdi. İran Devrim Muhafızları, saldırının Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak yapıldığını duyurdu. Devrim Muhafızları, saldırıya yanıt verilmesi halinde "yıkıcı karşılık" verileceği uyarısında bulundu. İsrail ordusu ise "Bu ciddi bir saldırıydı, sonuçları olacak. Uygun şekilde yanıt vereceğiz" dedi. İsrail, saldırıda önemli hedeflerin vurulmadığını savunurken, İranlı yetkililer dini lider Ali Hamaney'in güvenli bir yerde tutulduğunu bildirdi.

ahmet-yesiltepenin-israil-ve-fuze-sozleri-tartismaya-yol-acti.jpg

“ENDİŞELİYİM”

Gelimeleri canlı yayında yorumlayan NTV Dış Haberler Müdürü Ahmet Yeşiltepe’nin sözleri tartışmalara yol açtı.

Yeşiltepe, “İsrail'e düşen füzelerden askeri hedefleri hedef almış olsa bile çok sayıda sivilin zarar görebileceği endişesindeyim.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.