AK Parti Milletvekili Etyemez’den iklim değişikliği ve kuraklık uyarısı

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, iklim değişikliği ve kuraklığa ilişkin açıklamalarda bulundu, “İklim değişikliğinin verdiği mesaj çok açıktır, dünyamız tehlikededir. İklim değişikliği ve kuraklığa karşı birlikte mücadele etmeliyiz.” dedi.

AK Parti Milletvekili Etyemez’den iklim değişikliği ve kuraklık uyarısı

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kendini hissettiren iklim değişikliği ve kuraklıkla ilgili açıklamalarda bulundu. Su kaynaklarının kullanımı, kuraklık ve iklim değişikliğinin, küreselleşme olgusunun ön plana çıkmasıyla global sorunlar arasında yerini aldığını belirten Milletvekili Halil Etyemez, bu konularda atılacak en büyük adımın duyarlı insanların sayısını arttırmak olduğunu kaydetti. Milletvekili Etyemez, birlikte hareket edilmediği sürece hiçbir eylemin gerçek anlamda dönüştürücü ve etkili olamayacağını söyledi. 

SUYU AMACINA UYGUN VE TASARRUFLU KULLANALIM 

İnsan yaşamının en önemli ihtiyaçlarından birisinin su olduğuna vurgu yapan Halil Etyemez, “Su kaynaklarımızın kıymetini bilerek, kaynaklarımızı doğru kullanmalı, iyi değerlendirmeli ve kirletmemeliyiz. Bilindiği gibi Konya’mız tarım ve sanayi de ülkemizin önde gelen şehirlerinden biridir. Tarımda, sanayide, günlük yaşamda, kısacası her alanda suyumuzu amacına uygun ve tasarruflu kullanmalıyız. Birey, aile ve toplum olarak suyu israfa kaçmadan kullanmaya duyarlılık göstermeliyiz. Gelecek nesillerden ödünç aldığımız dünyamızdaki tüm doğal kaynakların olduğu gibi su kaynaklarının da korunması ve tasarruflu tüketimi, tek bir bireyden tüm insanlığa kadar hepimize önemli bir sorumluluk yüklemektedir. Bugün suyu tasarruflu kullanmazsak, yarın tasarruf yapacağımız suyumuz olmayabilir.” dedi. 

HEDEF 7 MİLYAR FİDANIN TOPRAKLA BULUŞMASI 

Yağışların azalması nedeniyle kuraklığın kendini hissettirdiğine dikkat çeken Etyemez, “İnsanlığın refahını ve geleceğini tehdit eden çevresel tahribatların önlenmesi için elimizden gelen çabayı göstermemiz gerekmektedir.  Ülkemizin her köşesini ağaçlandırarak, su kaynaklarımızı koruyarak, tarım planlaması yaparak, meraları ıslah ederek ve en önemlisi halkımızı bilinçlendirerek erozyonla, kuraklıkla mücadele edebiliriz. AK Parti olarak bu mücadelede elimizden gelenin fazlasına yapmaya çalışıyoruz. Geleceğimize nefes olmak için Tarım ve Orman Bakanlığımızın başlattığı çalışma tam bir seferberliğe dönüşmüştür. Orman varlığımızı arttırmak ve yarınlarımıza aktarmak amacı ile her yıl 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Günü olarak belirledik. 2002’den günümüze 5.1 milyarın üzerinde fidanı toprakla buluşturduk. Ağaçlandırma çalışmalarında Avrupa’da 1'inci, dünyada 4’üncü sırada yer almaktayız. Hedefimiz 2023 yılına kadar 7 milyar fidanı toprakla buluşturmaktır. Başlatacağımız 'Tohum Ver Fidana Dönüşsün' projesiyle her yıl yaklaşık 12 milyon yavrumuza tohumları teslim ederek kendi fidanlarını kendilerinin yetiştirmesini sağlayacağız. Türkiye olarak dünyaya nefes olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İLE MÜCADELE KALKINMA MESELESİDİR 

İklim değişikliği sonucu kasırga, sel, hortum, kar, fırtına, kuraklık gibi aşırı hava olaylarının sıklığı ve yoğunluğun arttığının altını çizen Milletvekili Etyemez, iklim değişikliğiyle mücadelenin sadece bir çevre mücadelesi olmadığını aynı zamanda bir kalkınma meselesi olduğunu vurguladı. Etyemez, “İklim değişikliği nedeniyle son 20 yılda dünyada 7 bin 500 büyük doğal afet gerçekleşti ve bu doğal afetlerde 1,2 milyon insanın hayatını kaybettiğini unutmayalım. İklim değişikliğinin verdiği mesaj çok açıktır, dünyamız tehlikededir. İklim değişikliği ile mücadeleyi bir ve beraber olarak yürütelim.  İklim değişikliği ile mücadele kapsamında başlattığımız Sıfır Atık Projesi ile geri dönüşüm anlayışını Türkiye'de yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Sıfır Atık Projesi çalışmalarının daha ileriye taşınması, içecek ambalajlarının etkin bir şekilde toplanmasını hedefleyen Türkiye Çevre Ajansı’nı kurduk. İnşa ettiğimiz tüm yapılarda, güneş enerjisi sistemlerini tesis ediyor, enerji savurmayan, güçlü yalıtımı olan binalar yapıyoruz. Tasarruf merkezli akıllı şehir uygulamalarımızı hayata geçiriyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde su kaynakları, kuraklık ve iklim değişikliği ile ilgili Meclis Araştırmaları Komisyonu kurulması ile ilgili çalışıyoruz. Yarınlarımıza yeşil, sağlıklı, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için kolları bugünden sıvıyoruz. İklim değişikliği ile mücadelede en büyük gücümüz her zaman olduğu gibi aziz milletimizdir, milletimizin vereceği destek ve göstereceği duyarlılıktır.” şeklinde konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.