Alkollü araç kullanan sürücülere yönelik ülke genelinde denetim

Ülke genelinde alkol etkisinde araç kullanımına yönelik yapılan denetimlerde bin 318 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. Uygulamada bin 439 sürücünün alkol, 5 sürücünün ise uyuşturucu etkisinde araç kullandığı tespit edildi.

Alkollü araç kullanan sürücülere yönelik ülke genelinde denetim

Yılın ilk 6 aylık döneminde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında, kusuru ile kazaya sebebiyet veren sürücülerin yüzde 1,4’ünün alkol etkisi altında bulunduğu tespit edildi. Aynı dönemde gerçekleştirilen alkol denetimlerinde 3 milyon 145 bin 906 araç sürücüsü teste tabi tutuldu.

 

Trafik güvenliğini sağlamak ve alkol etkisinde araç kullanımı kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla 6-7 Eylül 2019 tarihlerinde ülke genelinde “Alkol Etkisinde Araç Kullanımına” yönelik özel denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde 76 bin 822 araç/sürücü denetlendi.  Toplam bin 439 sürücünün alkol, 5 sürücünün ise uyuşturucu etkisinde araç kullandığı tespit edilen uygulamada bln 317 araç trafikten men edildi, bin 318 sürücü belgesi ise geçici olarak geri alındı. Ayrıca 7 bin 303 trafik kuralı ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

 

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.