Antalya’daki teleferik kazası için Konya’dan helikopter gönderildi

Antalya’da meydana gelen teleferik kazası sonrası mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarına destek için Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığından 1 adet Couger tipi helikopter görevlendirildi. Tahliye edilenlerin sayısı 137'ye ulaştı.

Antalya’daki teleferik kazası için Konya’dan helikopter gönderildi

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde dün devrilen teleferik direğine çarpan kabinin parçalanması sonucu 1 kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmıştı. Şu ana kadar 19 kabindeki 137 kişi kurtarıldı, 5 kabindeki 29 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

KONYA’DAN HELİKOPTER GÖNDERİLDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri AFAD’ın talebi üzerine bölgeye gönderildi. Milli Savunma Bakanlığı da kurtarma çalışmalarına destek için Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığından 1 adet Couger tipi helikopterin görevlendirildiğini duyurdu.

137 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise kurtarma çalışmalarına ilişkin son bilgileri sosyal medya hesabından paylaştı. Kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü bildiren Yerlikaya, şunları kaydetti:

" Mahsur kalan 19 kabindeki 137 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. 5 kabinde 29 kişinin tahliyesine de devam edilmektedir.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 Jandarma Genel Komutanlığına ait 3 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmaktadır.

Bölgeye AFAD, jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, UMKE, STK ve itfaiye ekiplerinden toplam 607 arama kurtarma personeli, 8 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 113 araç ve 6 ambulans ile drone görevlendirilmiştir. Kurtarma çalışmaları titizlikle sürdürülmektedir. "

antalyadaki-teleferik-kazasi-icin-konyadan-helikopter-gonderildi.jpg

İlgili Haberler
 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.