Altın 6507.82
BIST 12433.5
Dolar 44.309
Euro 51.1563
Sterlin 59.3939

Aracında multimedya ekran ve ses sistemi olanlar dikkat! Ağır cezalar geliyor

Araçlardaki sonradan takılan multimedya ekranı, hoparlör ve jant-lastik gibi aksesuarlar için yeni düzenleme gündemde. 1 Nisan 2026 sonrası standart dışı donanımlar ceza kapsamına alınacak. TUYAD taleplerini Ankara’ya sunacak.

Aracında multimedya ekran ve ses sistemi olanlar dikkat! Ağır cezalar geliyor

Araçlarında orijinalin dışında bulunan multimedya ekranları, jant-lastik, hoparlörler için düzenleme yapılması isteniyor. TUYAD konuya ilişkin çalıştay gerçekleştirdi ve hükümet sunulmak üzere harekete geçti.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Kanunu'ndaki değişikliklerin bazılarının uygulanması için 1 Nisan 2026 tarihine kadar süre tanındı.

Araçlarda fabrikasyon dışında bulunan tüm aksesuar, farklı boyutlarda jant-lastik, hoparlör, multimedya ekranları, cemiyet dışında basılmış plakalar yasa dışı kabul edilecek ve 1 Nisan 2026 tarihinden itibaren ağır cezalara neden olacak.

aracinda-multimedya-ekran-ve-ses-sistemi-olanlar-dikkat-agir-cezalar-geliyor

ÇALIŞTAY YAPILDI

NTV’de yer alan habere göre; Telekomünikasyon Uydu ve Elektronik Sanayicileri İş İnsanları Derneği konuya ilişkin kendi aralarında çalıştay gerçekleştirdi.

Araç içi multimedya ve ses sistemleri düzenlemeleri çalıştayı kapsamında bazı değerlendirmeler yapıldı.

24-25 MART'TA ANKARA'YA TESLİM EDİLECEK

Çalıştayda ortaya çıkan durum değerlendirmesi kapsamında talepler 24-25 Mart 2026 tarihinde Ankara'da ilgili bakanlıklara teslim edilecek.

aracinda-multimedya-ekran-ve-ses-sistemi-olanlar-dikkat-agir-cezalar-geliyor

HOPARLÖR SES SEVİYESİNİN 95 dB'LE SINIRLANDIRILMASI TALEBİ VAR

Ses sistemlerinin araçlarda bulunmasının kabul edilmesi, ancak ses seviyesinin araç dışında 95 dB ile sınırlandırılmasına yönelik düzenleme yapılmasının görüşülmesi isteniyor.

BAGAJLARDAKİ HOPARLÖRLER RUHSATA İŞLENSİN TALEBİ

Araç bagajlarının amacı dışında hoparlör ile doldurulması durumunda, araçların özel statüde değerlendirilerek ruhsata işlenmesi de gündeme geldi. Bunun için de uzun süren bürokratik işlemler, proje çizimleri, uygunluk belgeleri, tespit muayenesi gibi birçok işlem gerçekleştirilecek ve sonucunda ruhsat değişerek büyük masraflara neden olacak.

aracinda-multimedya-ekran-ve-ses-sistemi-olanlar-dikkat-agir-cezalar-geliyor

MULTİMEDYA EKRANLARI İÇİN SINIR BELİRLEME

Multimedya ekranlarının, araç direksiyon seviyesini aşmayacak şekilde tasarlanması ve uygulanmasının sağlanmasına yönelik değişiklik yapılması talep ediliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.