Altın 6070.125
BIST 11353.94
Dolar 42.8048
Euro 50.2538
Sterlin 57.5481

Atık suların yeniden kullanım oranında yıl sonu hedefine şimdiden ulaşıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, atık suların yeniden kullanım oranının yüzde 5,2'ye ulaştığını, yıl sonu hedefinin üzerine çıkıldığını bildirdi.

Atık suların yeniden kullanım oranında yıl sonu hedefine şimdiden ulaşıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından, küresel iklim değişikliğinin en çok etkilediği doğal kaynakların başında gelen su kaynaklarının korunması için çalışmalar sürdürülüyor.

Bakanlık, kuraklık nedeniyle yakın gelecekte Türkiye'de su krizi olasılığının düşürülmesi amacıyla atık suların arıtılarak, çeşitli alanlarda yeniden kullanıma kazandırılmasını sağlıyor.

Bakan Özhaseki, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Doğal kaynaklarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak ve iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkilerini azaltmak sorumluluğuyla, atık suların yeniden kullanım oranına ilişkin, 2023 yılı sonu için belirlediğimiz yüzde 5'e çıkarma hedefimizi yıl bitmeden tamamladık. Haziran ayı itibarıyla atık suların yeniden kullanım oranını yüzde 5,2'ye çıkardık." ifadesini kullandı.

atik-sularin-yeniden-kullanim-oraninda-yil-sonu-hedefine-simdiden-ulasildi.jpg

atik-sularin-yeniden-kullanim-oraninda-yil-sonu-hedefine-simdiden-ulasildi-001.jpg

atik-sularin-yeniden-kullanim-oraninda-yil-sonu-hedefine-simdiden-ulasildi-002.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.