AYM üyesi Engin Yıldırım, paylaşımları silip hesabını korumalı hale getirdi

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın sosyal medyadan paylaştığı ‘ışıklar yanıyor’ mesajına sert tepkiler yükseldi, istifa çağrısı yapıldı. Yıldırım, tepkiler üzerine paylaşımları silip hesabını korumalı hale getirdi.

AYM üyesi Engin Yıldırım, paylaşımları silip hesabını korumalı hale getirdi

Anayasa Mahkemesi'nin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile ilgili verdiği hak mahkumiyeti kararı İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yok hükmünde sayıldı. Mahkeme, Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yargılama talebini geri çevirdi.

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'dan bu akşam saatlerinde garip bir sosyal medya paylaşımı geldi. Yıldırım, Anayasa Mahkemesi binasının gece vakti çekilmiş resmini paylaşarak "ışıklar yanıyor"ifadesini kullandı. Yıldırım'ın bu mesajı eski Türkiye döneminde vesayetçiler tarafından sık sık kullanılan “Genelkurmayın ışıkları yanıyor" mesajını akıllara getirdi.

aym-engin-yildirim.jpg

YILDIRIM, PAYLAŞIMLARININ ARDINDAN HESABINI 'KORUMALI' YAPTI
Paylaşımın gündem olması ve büyük tepki görmesi sonucu Yıldırım, söz konusu tweetleri silerek sosyal medya hesabını 'korumalı' hale getirdi.

aym-engin-yildirim.png“IŞIKLARI MİLLET AÇAR, MİLLET KAPATIR”

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Engin Yıldırım’a, “Vesayet özlemi içinde olanlar, hukuk adına konuşma ehliyetini yitirirler. Işıkları Millet açar, Millet kapatır.” ifadeleriyle cevap verdi. 

“DARBECİ ZİHNİYETİN KURUMLARIMIZDA OLMASINA TAHAMMÜL EDEMEYİZ”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise şu ifadeleri kullandı: 

“Demokrasimizi kimse tehdit edemez. Bir Anayasa Mahkemesi üyesi Türkiye’nin “HUKUK GÜVENLİĞİ”ni ihlal edemez. Cunta ağzıyla konuşanların anayasal düzenimizi hedef almasına müsaade etmeyeceğiz. Darbeci zihniyetin kurumlarımızda olmasına tahammül edemeyiz. Türkiye’nin demokrasiyi korumakla görevli kurumları görevlerinin başındadır. Demokrasimiz her türlü tehditten daha güçlüdür. Demokrasimizi koruma konusunda kararlılığımız kesindir. Milletimiz adına demokrasimizi korumaya yeminliyiz. AYM, kendi üyesinin Anayasal düzeni lağveden darbeci bir tarihe atıf yapmasına müsaade etmemelidir. Bir AYM üyesinin anayasal düzeni tehdit etmesi hukuksuzluktur."

İSTİFA ÇAĞRISI

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de Engin Yıldırım’a istifa çağrısı yaptı. İnce, “Vesayet özlemine milletimizin tepkisi böyle hesabı kilitletir... Ama yetmez. İstifa gerekir, bekliyoruz.”

 

 

ENGİN YILDIRIM KİMDİR?

Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın AYM sitesinde yer alan özgeçmişi şöyle:

1966'da İstanbul Üsküdar'da doğmuştur. İlk ve ortaöğrenimini Beylerbeyi'nde tamamlamıştır. 1987'de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirmiştir.

1988 yılında öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla açılan yarışma sınavını kazanarak lisansüstü eğitim için İngiltere'ye gitmiştir. 1989'da Warwick Üniversitesi Warwick Business School'da yüksek lisansını, 1994'te Manchester Üniversitesi Faculty of Economics and Social Studies'de doktorasını tamamlamış; 1994 ile 2010 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. 2003 ile 2010 yılları arasında aynı Fakültede dekanlık görevinde bulunmuştur.

9/4/2010 tarihinde Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca 19/10/2015 tarihinde yapılan toplantıda Anayasa Mahkemesi başkanvekilliğine seçilmiştir. 25/10/2019 tarihinde bu görevi sona ermiş olup üye olarak görevine devam etmektedir.

İngilizce bilen Engin Yıldırım evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.