Bakan Bilgin'den TBMM'de asgari ücret ve EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili olarak, "En kapsamlı düzenleme yapılacak, bu ay sonuna kadar TBMM'ye gelecek." dedi. Bilgin, asgari ücrete ilişkin de konuştu.

Bakan Bilgin'den TBMM'de asgari ücret ve EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM Genel Kurulu'nda EYT düzenlemesi ve asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı.

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bakan Bilgin, ilk olarak asgari ücrete ilişkin konuştu, "Bugün yeniden asgari ücretle ilgili görüşmelerimiz başladı. Üçlü bir masada görüşmeler devam ediyor. Kamuoyunun beklentisi nedir dile Türkiye çapında bir araştırma yaptırdık. Kamuoyunun beklentisi 8 bin TL üzerinde, işverenlerin beklentisi 7 bin TL olarak çıktı. Çalışmalar devam ederken konuşulan rakamları burada söylemem doğru değil." dedi. 

Bakan Bilgin'in açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

"Sözleşmeli personelin kadroya alınması konusunda 4B-4C hangi tür sözleşme olursa olsun, hepsini disiplin altına alıyoruz. Disiplin altına aldığımız yapı içinde öğretmenler de hemen kadroya geçiyor. Hemşireler, aile hekimleri, üniversitedeki asistanlar, sağlık çalışanları, sanatçılar, bütün bunları kapsam içine aldık. Yaklaşık 500 bine ulaşacak bir sayı gündemde. Teknik olarak bitti, irade Meclisindir.

GEÇİCİ İŞÇİLER SORUNU

Geçici işçiler meselesi, bu geçici işçiler meselesi fevkalade önemli meseledir. Bu sorunu çözüyoruz, çalışmasını bitirdim.

EYT'DE YAŞ SINIRI OLACAK?

Tüm çalışmayı tamamlayınca ay sonunda Meclis'le paylaşacağız. En kapsamlı çalışmayı yapıyoruz. Kimsenin endişesi olmasın."

EYT NEDİR?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiriyor. Bu tarihte yasanın çıkması sonrasında emeklilik için yaş şartı getirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen haftaki kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti.

vedat-bilgin.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.