Bakan Fidan: Terör örgütü çok pişman olacak!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da yaşanan terör saldırısıyla ilgili, "PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesisler artık meşru hedef. Silahlı kuvvetlerimizin bu saldırıya cevabı çok net olacak ve terör örgütü çok pişman olacak" dedi.

Bakan Fidan: Terör örgütü çok pişman olacak!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenliyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Rum tarafı iş birliğine yanaşmadı. Bizim Türkiye olarak görüşümüz KKTC ile aynı parallellikte Doğu Akdeniz'de iki tarafın eşit şekilde istifade edeceği enerji potansiyelini kullanmasıdır.

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Terörle mücadelede Türkiye'nin tavrının net olduğu açıktır. 2 teröristin Surieye'den geldikleri ve burada eğitim gördüğü ortaya çıkmıştır. PKK/YPG’ye ait bütün alt yapı üst yapı enerji tesisleri topyekün meşru hedefidir. Silahlı kuvvetlerimizin bu saldırıya cevabı çok net olacak ve bu terör örgütü çok pişman olacak.

ERTUĞRULOĞLU: BU SORUNU YARATAN YAPI DA BMGK'NIN 5 DAİMİ ÜYESİ

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, "Kıbrıs sorununun tarifi, Rum tarafının Kıbrıs Cumhuriyeti diye muamele görmesidir. Bu sorunu yaratan yapı da BMGK'nın 5 daimi üyesi" dedi.

Kaynak:TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.