Bakan Göktaş’tan müjde! Yeni engelli atamaları yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM yaptığı sunumda müjde verdi. Şubat ayında 2 bin 323 engelli vatandaşın ataması yapıldığını vurgulayan Bakan Göktaş, kısa bir süre içerisinde yeni engelli atamalarının yapılacağını belirtti.

Bakan Göktaş’tan müjde! Yeni engelli atamaları yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2024 yılı bütçesi görüşmelerinde sunum yaptı.

Bakan Göktaş, sunumunda şunları kaydetti;

Koruyucu aile yanında kalan çocuk sayısını 2023 yılı itibarıyla 9 bin 535’e çıkardık. “Evlat Edinme” hizmetiyle bu yıl 494 çocuk sıcak bir yuvaya kavuştu. Böylece 19 bin 441 çocuğun aile şefkatiyle büyümelerini sağladık.

Ülkemizde sayısı 352 bini bulan öksüz ve yetim çocuğa sosyal hizmetlerimizi ve yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bu yıl şubat ayında 2 bin 323 engelli vatandaşımızın atamalarını gerçekleştirmiştik. Kısa bir süre içerisinde yeni engelli atamalarının yapılacağının müjdesini paylaşmak isterim.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GENELGESİ BİRKAÇ GÜN İÇİNDE YAYIMLANACAK"

112’si Bakanlığımıza bağlı olmak üzere 149 kadın konukevinde 3 bin 650 kadına yardım eli uzatıyoruz. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı ile 2024 yılı faaliyet planımızı bu hafta sonu kamuoyuyla paylaşacağız.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Genelgesi birkaç gün içinde yayımlanacak.

Sosyal yardımlardan faydalananların yüzde 82’si çalışamayacak durumda olan vatandaşlarımızdan oluşuyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.