Bakan Koca haritayı paylaştı! Konya 'çok yüksek riskli' iller arasında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaştı.

Bakan Koca haritayı paylaştı! Konya 'çok yüksek riskli' iller arasında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine'de yeni dönemle ilgili kararları açıkladı. Erdoğan  "Milletimize daha önce söz verdiğimiz şekilde bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Millete Sesleniş konuşması devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da illerin Kovid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı paylaştı. 

Koca "İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşeceğiz." ifadelerini kullandı.

KONYA ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER ARASINDA

Kovid-19 risk değerlendirme haritasına göre, İstanbul ve İzmir yüksek riskli (turuncu), Ankara orta riskli (sarı) kategoride yer aldı. Haritada 17 il çok yüksek riskli iller arasında gösterildi. Kırmızı kategoride Konya da yer aldı.

Kovid-19 vakalarına göre Konya ile birlikte Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman çok yüksek riskli (kırmızı) grupta bulundu.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER

Haritada Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Kovid-19'da düşük riskli(mavi) iller oldu.

TIKLA İZLE

a14ad14d-d346-4351-8550-6a7b36c7e692-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.