Bakan Koca Kılıçdaroğlu’nun “bedava aşıya para verildi” iddiasına cevap verdi

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Çin'in ücretsiz sağladığı 1 milyon aşıya para ödendiği” iddiasına cevap verdi, ayrıntıları tek tek anlattı.

Bakan Koca Kılıçdaroğlu’nun “bedava aşıya para verildi” iddiasına cevap verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleşen Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi.

Toplantının birinci gündem maddesi, 1 Mart’ta başlayacak kademeli normalleşme ve yerinde karar dönemi oldu.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, “Çin'den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının Devlet Malzeme Ofisine her bir dozu 12 dolardan fatura edildi” iddiasına cevap verdi.

Koca, “Aşı savaşının olduğu bir dünyada, üretici firma aşıyı bedava bağışlar mı, bunun akılla izahı var mı? Vatandaşımız bunu çok iyi bilsin, biz aşıyı dünyadaki bütün ülkelerin aldığı fiyattan en ucuza alan ülkeyiz. Altını çiziyorum, hiçbir şekilde aracı firmaya zerre kadar bir kuruş ilave verilmemiştir.

Özellikle devletler düzeyinde korunması gereken ve devamında aşı sürecinin gelişini etkileyebilecek herkesin sorumluluk taşıması gerektiği bir dönemde ve özellikle ülkeler arası hassas noktaları gündeme getirerek, aşının gelişini etkileme çabası içinde olmayalım.

Olması gereken devletler arası sırrı niye ortaya döküyoruz? Eğer bununla ilgili varsa bir sorun, bu kadar hassasiyetin olduğu durumu biliyorsunuz. Bana Sayın muhalefet lideri açıp sorabilirdi. Yok mu böyle bir iletişim anlayışı?” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.