Bakan Soylu: Pervin Buldan, “Biraz misafir edip bırakacaklar” dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’nın Gara katliamına ilişkin bir ayrıntıya dikkat çekti. Soylu, PKK'lı teröristlerin masum insanları Gara'ya kaçırmasının ardından Pervin Buldan’ın “Biraz misafir edip bırakacaklar” dediğini anlattı.

Bakan Soylu: Pervin Buldan, “Biraz misafir edip bırakacaklar” dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis'te Gara'da yaşananlara ilişkin bilgilendirme yaparken terör örgütü PKK tarafından kaçırılan vatandaşlarımızla ilgili HDP'nin tavrını da ortaya koydu.

PERVİN BULDAN: BİRAZ MİSAFİR EDİP BIRAKACAKLAR

Bakan Süleyman Soylu, AK Partili Öznur Çalık’ın kaçırılanların serbest bırakılması için Pervin Buldan'ı aradığını, ancak "Biraz misafir edip, bırakacaklar." cevabını aldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Devlet burada her şeyi yapmıştır. Bu konuda da her türlü muhataplığı ortaya koyabilecek hiçbir kapıyı kapatmamıştır. Öznur’un Çalık’ın yüzü burada. Bu çocukların kaçırıldığı zaman siz Pervin Buldan'ı aradınız mı aramadınız mı? Pervin Buldan dedi ki, 'Biraz misafir edip, bırakacaklar' dedi. Bu katliamların nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"ALLAH ŞAHİT OLSUN, MURAT KARAYILAN'I BİN PARÇAYA BÖLECEĞİZ"

“Otopsi fotoğraflarına baktıkça içimiz kan ağlıyor.” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ama bu fotoğraflara baktığımız zaman, Allah şahittir, Murat Karayılan'ı bin parçaya bölmezsek... Tekrar şeref sözü veriyorum..." ifadelerini kullandı.

TIKLA İZLE

“1984’TEN BUYANA 6 BİN 21 SİVİL KATLİAMI YAPTILAR”

İçişleri Bakanı Soylu, “Terör örgütünden merhamet, vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden ahlak bekleyen ahmaktır. Terör örgütünden hukuk bekleyen, 'Acaba bir şey olur mu?' diye ona yasalanan hain oğlu haindir. Derdimiz ne bizim Gara'da? Niçin Hakurk, niçin Haftanin, niçin buralara giriyoruz? 2019 yılında terör örgütünün yaptığı tacizlerin yüzde 70'i o bölgelerden bize geldi. 1984'ten bu yana terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi. O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi? PKK, ailelerimize karşı zafer kazanamayacak, ailelerimiz onları yenecek." diye konuştu.

"AİLELERE TELEFON AÇTILAR"

"Bu operasyonda, ilk tezvirat şu oldu, bu evlatlarımız ayın 10'unda şehit oldu." diyen İçişleri Bakanı Soylu, "Ailelere telefon açtılar, Belçika numaralı bir telefondan dediler ki; 'Bombalıyorlar çıkın deyin ki, Türk Silahlı Kuvvetleri burayı bombalamasın'. Çocuklarımız şehadete kavuştuktan sonra, onları katlettikten sonra aileleri nasıl 5 yıl istismar etmişlerse, ölümlerinde de istismar etmeye çalıştılar." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.