Bakan Varank’tan yeni TOGG açıklaması! 81 ilde olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye'nin otomobili TOGG'a dair yeni bilgiler paylaştı.

Bakan Varank’tan yeni TOGG açıklaması! 81 ilde olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobili TOGG'a dair yeni bilgileri A Haber ile paylaştı.

Haberde yer alan bilgilere göre; Türkiye'nin yerli otomobilinde deri malzeme kullanılmayacak. 81 ile 1500 şarj istasyonu olacak. Yerli ve milli otomobil TOGG 29 Ekim'e hazırlanıyor.

Cumhuriyet'in ilanın gününde 29 Ekim'de Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan TOGG fabrikasının açılışı yapılacak. İlk yerli araç 29 Ekim tarihin üretim bandından inecek. Bugün vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor.

Fabrika artık tamamlanma aşamasına gelmiş durumda. Üretim bandından ilk yerli ve milli araç sayılı günler sonra inecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank doğru zaman doğru teknolojiye yatırım yapıldığını söyledi.

Aracın elektrikli olmasına atıfta bulunan Bakan Varank İHA ve SİHA'da olduğu gibi otomobilde doğru zamanda doğru yerde yatırım yapıldığının altını çizdi. Fikri mülkiyet hakkının Türkiye ait olduğunu belirtti.

TOGG vegan bir araç olacak. Türkiye'nin otomobilinde hayvanlardan elde edilmiş malzemeler kendine yer bulunmayacak. Çevreci bir araç olarak öne çıkacak egzoz ve emisyon sorunu olmayacak. Özellikleriyle alanında öncü bir araç olacak.

Aracı fiyatı konusunda Bakan Varank, piyasada şu anda bulunan C segment SUV araçlarla birlikte rekabet edebilecek bir fiyat politikası uygulanacak.

81 ilde altyapı çalışmaları devam ediyor. 81 ilde bin 500 şarj istasyonu olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.