Bakan Yerlikaya duyurdu: Can kaybı 47'ye yükseldi
Bayram tatilinin ilk 5 gününde trafik kazaları sonucu 47 kişi yaşamını yitirdi, 5 bin 743 kişi yaralandı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabındaki açıklamasında, bayram tatilinin 5. günü (Çarşamba) 583 trafik kazası meydana geldiğini belirtti. Bu kazalarda 13 kişi hayatını kaybetti, 959 kişi yaralandı.
BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR
Bayram tatilinin ilk 5 günündeki (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı ve Çarşamba) can kaybı ise 47’ye yükselirken, yaralı sayısı 5 bin 743’e ulaştı.
DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR
Öte yandan emniyet ve jandarma trafik ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Bayram tatilinin 5. günü 2 Nisan 2025 Çarşamba trafik ekiplerince;
- 535.044 araç denetlendi.
- 20.782 araca hız ve radar işlemi,
- 36.258 araca ise diğer işlemler yapıldı.
Ramazan Bayramı tatilinin 5. günü (Çarşamba) 583 trafik kazası meydana geldi. Maalesef
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) April 3, 2025
⛔️ 13 vatandaşımız hayatını kaybetti,
⛔️ 959 vatandaşımız ise yaralandı.
13 canımızı daha kaybettik. Bir evladın gülüşü, bir annenin duası, bir babanın bekleyişi yarım kaldı. Lütfen trafik… pic.twitter.com/NCxUar4VMK
Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Denetlemelerimiz işlem yapmak için değil, kazaları önlemek ve can kaybımızı sıfıra indirmek içindir. Lütfen, trafik kurallarına uyalım. Bayramlarda yuvalarımıza ateş düşmesin. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.